resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 1476
    ben de belhanda için yüksek skor katkısı beklemenin yanlış olduğunu düşünüyorum. bu adamın iki olayı var, defansif özverisi ve kilit pas atma becerisi. skorer bir oyuncuya dönüşmesi pek mümkün gözükmüyor.

    belhanda topu aldığı zaman hızlı biçimde en müsait arkadaşını pozisyona sokacak pası atmayı düşünür, talisca gibi "kendime şut açısı yaratayım" demez. top kaybedildiği zaman ikili mücadeleye sonuna kadar girip adamını kovalar, sneijder gibi defansif zaafiyeti yoktur. yani net bir takım oyuncusudur. bu sebeple belhanda'nın bir maça damgasını vurması ancak 20-25 maçta bir mümkün olabilir. çünkü gol atmaya değil, attırmaya uğraşan ve enerjisinin çoğunu defans yaparak harcayan bir oyuncu.

    tudor sahadaki 10 oyuncudan da defansif direnç beklediği için ısrarla belhanda'yı istedi. belhanda'dan daha skorer ama daha az çalışkan bir oyuncuyu kolaylıkla alabilirdik ama tudor'un tercihi bu yönde oldu. "skor katkısını feghouli'den gomis'ten alırım, yeter ki ortasaha merkezindeki üçlü hiçbir maçta ezilmesin" dedi. belhanda da şu ana kadar bu görevi layıkıyla yaptı.

    yine de hücum hattı birbirine alıştıkça belhanda'nın gol-asist rakamlarının yükselmesini bekliyorum. yükselmezse asamoah transferiyle beraber ilk 11'deki yeri tehlikeye girebilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın