• 171
    maçtan önce yaratılan atmosferler derbinin gidişatını belirler. bir kere yaratılan algıları kırmak lazım.

    ilk olarak;
    bu maçı fenerbahçe kazanmak zorundadır. kendisini ispat etmek zorunda olan fenerbahçe'dir. ancak nedense medyada galatasaray'ın güçlü bir takımla oynayarak kendisini ispat etmek zorunda olduğu yansıtılıyor. fenerbahçe güçlü takımla oynadı da başı göğe mi erdi? 8 puan fark yedi.

    bunu "suni puan farkı" diyen aykut kocaman da körüklüyor. tekrar ediyorum çünkü önemli bir ayrıntı. kendisini ispat etmek zorunda olan galatasaray futbol takımı değildir!

    bir sonraki nokta;
    fenerbahçe'nin savunma açmakta zorlanan, ancak büyük maçlarda dengeli oynayabilecek bir kadrosu olduğu görüşü. yani bu şu demek. biz ligin dibindeki takımları yenemiyoruz çünkü yavaş oynuyoruz fakat büyük maçlarda iyiyiz çünkü yavaş oynuyoruz. bu ne lan:)
    bu tezin bir taraftan doğruluk payı var. derbilerde oyunu tutabilmek önemli. zaten birinci söylediğim şey bu sebeple medyaya servis ediliyor, bizlere empoze ediliyor. yani bırakın galatasaray kendini ispat etmeye çalışsın. siz oyunu tutun, maçtan doğru skorla ayrılın. fenerbahçe algısını bu şekilde ortaya koyuyor.

    bu durumun panzehiri açıktır. ilki, maçı seyircinin de etkisiyle rakibi boğarak kazanırsın ve fişi çekersin. lakin kaybetme durumu önemli. zaten bu algı geleceğe yatırımdır. ya tutarsa algısıdır.

    eğer galatasaray maçı kaybederse özgüvenini zedeleme girişimidir, aykut kocaman'ın dedikleri ve akabinde medyanın pompaladıkları. maçı kaybetmemiz halinde hala liderin biz olduğunu hatırlayıp, yolumuza devam etmemiz gerekir.

    işin bu kısmı psikolojikti. sahaya döner isek; orta sahayı tutmak isteyecek olan tudor'un selçuk'u bu maça hazırladığını düşünüyorum. konyaspor geçen maçta* mariano ve lato etkinliğini azalttı, ancak ortayı sıkarak işi oradan gördük bu sefer de. umarım fenerbahçe önlem alan taraf olur. eğer öyle olursa, biz yine istediğimiz atı koşturacağız demektir. silahı çok olan takımları durdurmaya yönelik oynarsan, başarılı olma şansını zayıflatırsın.

    sen kahin misin adlı başarısız köşemde bu hafta n'diaye gol atamaz diyorum. belhanda kesin atar. son kahinlik maceramın da hüsranla bitmesinin ardından (bkz: #2247649) hala ne yüzle...
App Store'dan indirin Google Play'den alın