resim
José Mário dos Santos Félix Mourinho
Görev:Teknik Direktör
Takım:Fenerbahçe
Yaş:61
Uyruk:Portekiz
  • 1761
    herkes 14 ekim 2017 liverpool manchester united maçı özelinde kendisini çok eleştirmiş ama o kadar hatalı olduğunu hiç mi hiç düşünmüyorum. pogba'nın, fellaini'nin sakat olduğu bir ortamda oyunlarının en can alıcı bölgesi olan orta alanda değişikliklere gitmek zorunda kaldı. matic'in yanında mecburiyetten oynayan herrera nedendir bilinmez bu maçta inanılmaz kötü performans gösterince de mou'nun takımı, merkez orta alanda üç oyuncu kullanan liverpool takımına karşı direnç göstermekte oldukça zorlandı. işin kötüsü yedekte o bölgede alternatif bir oyuncu da yoktu iki orta saha oyuncusunun da sakatlanmasıyla. dolayısıyla maçın gidişatında kabak gibi meydanda olan soruna müdahale etme şansı olmadı.

    ve baktı ki sorunlu orta alanda oynama yapma şansı yok, o zaman ''çekerim emaneti, s.kerim adaleti'' diyerek lingard ve rashford'u oyuna soktu. bu hamleyle topu kaptıkları anda liverpool'un ağır savunma ikilisi arasına ve boş arka tarafına ani ataklarla sızarım diye düşündü ancak orta alanın error vermesi neticesinde kompakt oyunun sağlanamamasıyla beraber istenilen oyun planı da sahaya yansımadı.

    yani bu maç özelinde bariz bir hata yapmadı. belki takımını daha konsantre ve pas oyununu arttıracak şekilde maça hazırlayabilse sahadaki senaryo farklı gelişebilirdi bu çok doğru ama milli maç dönüşü, manchester united takımının en azılı ezeli rakibinin sahasında maça çıkmak, karşındaki takımın sezondaki en en iyi performansı gösterdiği maça denk gelmek, üstte de belirttiğim gibi pogba ve fellaini gibi iki demirbaş orta sahanın yokluğunda yedek kulübende tek bir orta saha olmadan maça başlamak hiç de kolay değildi ki kolay da olmadı. çok zor şartlar altında oynanan bu maçta da puan kaybetmelerini normal karşılamak lazım.

    söz konusu mourinho ise asla ümitsizliğe düşülmez. şampiyon olacak şampiyon.
App Store'dan indirin Google Play'den alın