• 300
    ilk yarı hücumda çok etkisiz olmamıza rağmen kazanmayı bildiğimiz maç. maçtan dikkatimi çeken noktalara kısa kısa değinmek istiyorum:
    - geçen yıl tudor'un sık sık kullandığı, bu yıl da özellikle hücumda bazı maçlarda kullandığımız 3-4-2-1 dizilişiyle oynadık. bu tercih konyaspor'un oyun yapısından kaynaklı bir tercih olabilir, tudor takımın diziliş olarak esnek olmasını istiyor ve zaman zaman rakibe göre ufak değişiklikler yapabiliyor. ancak dizilişteki değişikliğin takımın genel oyun anlayışında değişiklik anlamına gelmediğini belirtmek lazım.
    - ilk yarıda hem takımın etkisizliğinde, hem de belhanda'nın kötü performansında bu dizilişte orta 2'lide oynamasının etkisi var. benzer bir oyun oynayan chelsea'nin aynı bölgede tercih ettiği oyuncu profilleri düşünüldüğünde belhanda'nın bu şekilde oynaması zor görünüyor.
    - rodrigues'in çıkışı ve selçuk inan'ın girişi bahsettiğim problemi biraz çözdü, takımın pas oyunu öne gitti. selçuk inan'la ilgili detaylı yorumlarımı şu entry'de yaptım, aynı şeyleri tekrarlamayacağım: (bkz: #2261747).
    - gomis'in 2 haftadır boş geçmesi bizleri endişelendirmemişti ama kendisi üzerinde biraz baskı yaratmış. hem gol sonrası vücut dili, hem de maç sonu açıklamaları buna işaret etti. fenerbahçe maçı öncesi gollerini atması ve güven tazelemesi çok olumlu.
    - denayer uzun süredir oynamamasına rağmen kötü oynamadı. sol beke geçtiğinde biraz problem yaşadı ama stoper performansı oyuna ısındıktan sonra kötü değildi. yine de serdar aziz'in kendisinden bir adım önde olduğunu ve fenerbahçe maçında oynaması gerektiğini düşünüyorum.
    - 3-4-2-1 oynadığımızda iki bekin mariano ve lato olmaması gerektiğini düşünüyorum. ikisi de iyi oyuncu, ama iki bekten biri hücuma daha çok katkı verebilecek, daha dinamik rodrigues olsa bugün ilk yarıda hücum ederken yaşadığımız sorunları yaşamayabilirdik.
    - son olarak, rakiplerimize attığımız puan farkının rehavetine kapılmamak çok önemli. milli takım arası sonrası önemli bir maç serisi başladı, bunun ilk aşaması bu maçtı. buradan aldığımız galibiyetin anlam ifade etmesi için haftaya fenerbahçeyi yüksek konsantasyon ve istekle oynayıp, taraftar desteğimizle yenmemiz gerek. inanıyorum ki 22 ekim 2017 galatasaray fenerbahçe maçında alacağımız galibiyet, 7 aralık 2011 galatasaray fenerbahçe maçında aldığımız galibiyet gibi sezon sonunda gelecek olan şampiyonluğun ilk adımı olacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın