• 396
    neredeyse çeyrek milyar dolarlık transfer yaptıktan sonra beklentiler elbette everest ama karşılarında kadrosu oturmuş*, hocası oturmuş*, hem kadrosu hem hocası oturmuş* takımlar varken amerikan aksiyon filmlerindeki jönler gibi patlamaların arasından saçları dalgalanarak cool bir şekilde zirveye yürümeleri de imkansızdı. öyle de oldu, oluyor. lakin o transferlerin hepsi elzemdi beyim! *

    koca milan şu kadroyla maça mı çıkar lan: https://i.hizliresim.com/VMO91n.jpg

    yönetimin transfer hamlesi o açıdan mantıklıydı. sağ bek/sol bek/stoper/regista/trequartista/santrfor derken -hep de marka isimler alarak- gereken silkelenmeyi başlatmak istediler. hatta bence çok da ihtiyaçları olmadığı halde bonucci'yi alarak çıkarıp masaya bile vurdular. iyi de oldu. taraftar, taraftar olduğunu hatırladı. craiova maçında bile san siro'ya ful çektirdiler:

    https://www.youtube.com/watch?v=r5GcSDaZQYQ

    takım geçen sezon teknik oyuncu eksikliği çekiyordu; hakan, biglia, ricardo rodrigues, bonucci derken son derece teknik bir takım oldular. fizikli oyuncuları eksikti; kessie, kalinic, musacchio geldi. hatta geçenlerde milanlının biri twitter'da "biz geçen sezon kucka'ya tank diyorduk, kessie'ye ne diyeceğiz?" diye yazmış. ne de güzel yazmış.

    yani kadroda büyük gelişme var. fakat montella'nın kafa bunların nasıl kullanılacağına bir türlü basamadı. önce 4-3-3'ü denedi, şimdilerde de 3-5-2'yi deniyor ama olmuyor. bir kere 3'lü savunmaya sırf bonucci rahat ediyor diye geçildi ama bu dizilişte biglia atıl kalıyor çünkü defanstan topu bonucci çıkarıyor. hadi bu neyse de 3-5-2'de geçen sezon takımın en etkili iki elamanı olan suso ve bonaventura'ya yer yok. hadi bonaventura'yı ofansif orta sahaya çekersin ama suso nereye sıçacak? kalinic ve andre silva'nın da ten uyumları tutmadı zaten. en basitinden borini'den sağ kanat bek mi olur hiç amua koyim? (gerçi bu conti'nin sakatlığıyla alakalı)

    büyük ihtimalle milli takım dönüşü 4'lü savunmaya tekrar dönülür, orta saha bilgia-kessie-hakan'dan; forvet bonaventura-silva-suso'dan kurulur. lakin ki napoli'nin 9, juve ve inter'in 7 puan gerisine düştüler ve sırada inter maçı var.

    işin tekniki taktiği dışında montella bir mentör olarak da eksik kalıyor. takım geriye düşünce aklıselimden iyiden iyiye uzaklaşıp saçma sapan driblingler, şutlar, tehlikeli paslaşmalar yapmaya başlıyor. bonucci'yi takıma lider olsun diye aldılar ama götünü toplayan chiellini ve barzagli yokken o da tökezliyor. hep derim zaten bonucci dünyanın en teknik defansı olabilir ama vasat bir savunmacı diye. bak gene dedim.

    tüm bunları alt alta koyunca ancelotti akrostişi oluşuyor tabii ama onunla ilgili de ne biçim iddialar dolaşıyor yahu. tamam bir felix magath değildir antrenörlük konusunda ama futbolcuların ancelotti'den gizli antrenman ayarladıkları filan konuşuluyor: http://www.kicker.de/...-ohne-ancelotti.html

    hayatımda duyduğum en absürt futbol haberi olabilir şu. "oyuncular, hocadan gizli antranman yapıyor."

    gerçi kendisi de 10 ay takım çalıştırmayacağını, kafa dinleyeceğini söylemiş.

    çin hükumetinin getirdiği regulasyonlardan* sonra yonghong li kulübü aldığına zaten pişmandı, şu gidişatla iyice mahvoluyordur garibim. takım ilk dörde girip -ki çok zor- şl yapamazsa işte asıl o zaman tükenecek. hedge fonlar sırayla kucaklarında zıplatacaklar, duvardan duvara çarpacaklar. o esnada da şöyle gülecekler:

    https://www.youtube.com/watch?v=lCili_ev_uM
App Store'dan indirin Google Play'den alın