resim
Tolga Ciğerci
Takım:Ankaragücü
Mevki:Ön Libero
Yaş:32
Boy:1.85
Uyruk:Türkiye
  • 1853
    oturup 24 eylül 2017 bursaspor galatasaray maçı'nı tekrar izledim ve özellikle tolga'ya dikkat ettim.

    işin sırrı şurada. tudor bu adama en iyi yaptığı işi yaptırıyor. koşu. ama topsuz koşu. çünkü biliyoruz ki topla ilişkisi kötü bir oyuncu.
    boşalan pozisyonlara, kimsenin olmadığı açıklara, boşta kalan toplara hep tolga giriyor. çünkü en iyi yaptığı iş bu. zaten enerjisini topla boşa harcayacağına topsuz harcaması en mantıklısı. tudor da ona genellikle bunu yaptırıyor.

    gomis'in başında 2 kişi oluyor, belhanda topu alınca illa ki pres uygulanıyor, zira hücum beklerimize hatta fernando'ya da. ama tolga öyle değil, hep demarke. adam adama oynamıyor kimse tolga'yla, başında biri varsa da dediğim gibi koşu özelliği ile saha içinde gezerek kurtuluyor. dolayısı ile kritik noktalarda topla buluşabiliyor. işin güzeli böyle giderse o da bir tehdit olarak kendine önlem aldırmaya başlayacak ki bu gerçekten önemli bir gelişme.

    bursa maçında yanlış hatırlamıyorsam 12 km'nin üzerinde koşmuş. kasımpaşa maçı hariç *, 11 km'nin üzerinde hep. ayrıca 6. hafta itibari ile avrupa'daki 5 büyük lig ve süper lig dahil en fazla gol atan orta saha oyuncusu.

    teknik becerisi ve oyun zekası çok yüksek olmayan bir oyuncu ancak doğru takım kurgusunda doğru işler yaptırılınca böyle asker bir oyuncu bile yıldızlaşabiliyor. bu noktada tudor da övgüyü hak ediyor. oğuzhan 150 milyon mu bilmem ama tolga böyle yaptığı işi en iyi şekilde yapmaya devam ederse değerini çok katlayacak, orası kesin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın