• 2002
    http://gs11.co/33836

    serdar, tolga ve linnes'in dışarıda kalmasının nedenleri bir ufak açıklayayım;

    - linnes iyi niyetli yalnız son çizgiye inme hususunda sol ayaklı birinin olması önemli. lato karabük'te bu özelliğiyle ön plana çıktı zaten. atletik olması nedeniyle savunma dönüşlerinde problem de yaşamaz. kaldı ki linnes ile lato arasında bariz bir kalite farkı da yok.

    - denayer'i serdar'a tercih etmemdeki en önemli neden yine atletizm. hava topları zaten maicon'dan soruluyor. yanındaki adamın da en azından hızı sayesinde, maicon'dan seken topları süpürmesi gerekiyor. bu işi de denayer serdar'dan iyi kıvırır. bir de serdar izlerken ha sakatlandı ha sakatlanacak diye tırnaklarımızı kemirmekten de kurtuluruz.

    - tolga'ya gelince. aslında ligin ilk 3 maçı tamamlandığında nezdimde dokunulmazlığı vardı. lakin 10 eylül 2017 antalyaspor galatasaray maçında diğer 3 maçta başımıza gelmeyen bir şey geldi. o baskı ve presli oyunun dışına çıkmak zorunda kaldık. işte o an anlaşıldı ki tolga baskı-pres oyunu dışına çıkıldığında olmasa da olur bir oyuncuymuş. hatta bu tip oyunlarda olmasa daha iyi olurmuş. rodrigues'in oyun kalitesinde bir değişiklik olmamasını da unutmayalım bu arada. dolayısıyla hem baskı oyununda hem de diğer planlarda rodrigues'deki performans sapması tolga'dan az olduğu için rodrigues değil de tolga dışarıda kalması daha iyi olur gibi duruyor.

    öte yandan feghouli söz konusu maçta*, çok az süre almış olmasına rağmen topa her dokunuşunda ofansif aklın kendisi olacağının sinyalini verdi. muhtemelen feghouli'nin 11'e girmesi belhanda ve n'diaye'nin hücuma olan katkılarını artırıp somutlaştıracak. mariano'nun da etkisi 1 tıık daha yukarı çıkacaktır.

    sol kanadın sağ kanada göre seviye anlamında geride olması, 2017-2018 transfer sezonunun aslında % 100 mükemmel geçmediğinin en büyük ispatı. yarım kaldı o iş. onu belirtelim. bu takımın hala en az 2 takviyeye ihtiyacı var ama yine de mevcut takımdan çıkarılabilecek en ideal 11 bu gibi duruyor.

    belirtmek istediğim bir kaç detay daha var, set oyununda belhanda ve n'diaye'nin daha hareketli ve inisiyatif alarak oynamaları lazım. beklerin gomis'le kontağını güçlendirmeleri lazım. ani kapılan topları da çok berbat kullanıyoruz. ona da bir çare bulmak lazım. özellikle rodrigues'in kulağı esaslı bir şekilde çekilmeli. dün piç ettiği o 2 pozisyondan birinde doğru kararı verse koparacaktık maçı. kendine gelmezse yasin var, korkutmasın bizi.

    muslera yan top çalışmalı, tabiri caizse farz oldu. şutlarımız zayıf. onu da çalışmalıyız. hem az şut çekiyoruz hem de isabet oranı ve şiddetleri zayıf kalıyor. bu da problem. daha bir dolu detay vardır elbette ama kısaca bir takımla ilgili söylemek istediğim bunlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın