• 28603
    http://gamaspor.com/...n-dogum-sureci-23963

    --- alıntı ---
    '' tarih 6 mayıs 2017… 3-1 kaybedilen kasımpaşa maçı sonrası. galatasaray başkanı dursun özbek sinirli bir şekilde başkan yardımcısı nasuhi sezgin ile birlikte soyunma odasına iner,”sizinle gurur duyuyorum, mükemmeldiniz” der.

    hiçbir oyuncudan ‘çıt’ çıkmaz. bir tek muslera sorumluluk üstlenip bir iki kelime eder. o sırada sneijder’in bacak bacak üstüne atmış ve umursamaz tavrı odadaki herkesi rahatsız eder.

    igor tudor maçtan önce oyuncularına galibiyet halinde maçtan sonra izin vereceğini söyler ve birçok oyuncu maçı kazanacaklarını düşünerek uçak bileti alıp seyahat programı yapmıştır. 3-1’lik mağlubiyet sonrası ise tudor izin vermeyeceğini iletir ve de jong, bruma ve sneijder bu duruma tepki gösterip ertesi gün idmana çıkmayacaklarını belirtirler. kaptan selçuk, “hoca istiyorsa yarın idmana çıkılacak” der ve son noktayı koyar.

    daha sonra başkan özbek ve igor tudor stattan ayrılmayıp toplantı yaparlar. saatler süren görüşmeden tudor’a yeni sezon için tam yetki kararı çıkar ve yeni sezonun ilk umut ışığı da aslında bu maçta belirmiştir.

    hırvat hoca bu görüşmede yeni sezonda kendi sistemine uymayan ve takım içi disiplini bozan sneijder, de jong ve bruma gibi isimlerin gönderilmesini ister. zira yönetim de sneijder’e takımda kimseye ödeme yapılmazken ona verilen çekleri takım arkadaşlarına gösterdiği için olumsuz bakmaktadır. son dönemde aldığı kilolar ve temposuz oyunu tudor kadar başkan özbek’i de rahatsız etmiştir. ayrıca aldığı 5.5 milyon euro garanti ücret galatasaray’ın mali yapısına ters gelmektedir.

    transferin başlamasına haftalar kala tudor reçeteyi sunar: sağ ve sol bek, stoper, orta saha, 10 numara, kanat ve forvet. hırvat çalıştırıcı, başkan özbek’ten çok koşan, birkaç mevkide oynayabilen oyuncular istemektedir ve ilk olarak takımın iskeletinin kurulması gerektiğine dikkat çeker.

    “adam başı 12-13 km koşarsak çok zor maç kaybederiz ancak bunun altına düşersek de zor maç kazanırız” diyerek formülü verir.

    ilk olarak omurga kurulur (maicon, fernando, belhanda, gomis) ve transfer dönemine start verilir. sneijder’e istenmediği iletilir ve hollandalı oyuncu takım arayışına başlar… en yüksek teklif sampdoria tarafından 1.5 milyon euro’dur. galatasaray’ın verdiğinin çok altında maaş bulabilen wesley, baskan özbek’e bu maaşın kalanını tamamlarlar ise ayrılacağını iletir. başkan ise bunu kabul etmeyeceğini ve ayrılmaması halinde bu sezonu tribünde geçireceğini iletir. sneijder ise hollanda milli takımı’na girebilmek adına sezonu oynamadan geçirmeyi göze alamaz ve karşılıklı anlaşarak sözleşmesi feshedilir.

    ostersunds maçları ve sneijder’in ayrılığı sonrası tudor ve yönetim medya ve taraftar tarafından eleştiri yağmuruna tutulurken hırvat çalıştırıcıdan vazgeçmeyen sarı-kırmızılı idareciler “transfere devam” kararı alır.
    protestolar, sneijder’in gönderilme süreci, lucescu – terim dedikoduları ve avrupa’dan veda oldukça yara vermiştir ancak sportif direktör cenk ergün önderliğinde oyuncu arayışlarına devam edilir. sezona taraftar ve medyanın aksine adeta bomba gibi başlayan tudor’un öğrencileri büyük heyecan yaratır. zira taraftar kombinelere hücum eder ve divan kurulu’nun olağanüstü toplanmasına büyük tepki gösterir.

    bu toplantıda yapılan transferler sorgulanırken camiada ve taraftarda oluşan havaya gölge düşürülmeye çalışılması nedeniyle bazı üyeler ve levent nazifoğlu büyük tepki görür…

    bu süreçte önemli oyuncular takıma katılmaya devam eder. ek olarak; nasri, balotelli, emre mor ve ben arfa galatasaray’a önerilmiş ancak teknik direktör tudor bu isimleri disiplinli olmadıkları ve takımı bozacakları gerekçesiyle veto etmiştir. arda turan’a da ilgi hep vardır ancak gerek arda gerekse yönetim, tepkiler yüzünden masaya oturmazlar.

    galatasaray’da dikkat çeken hamlelerden bazıları

    -genç futbolcularla profesyonel sözleşme imzalandı

    -de jong kadro dışı bırakıldı

    -yerli futbolcu transferi yapılmadı

    -volkan şen veto edildi

    -muslera’nın sözleşmesi uzatıldı

    -hasan tankaya florya’ya getirildi

    -sabri sarıoğlu ile yollar ayrıldı

    -bruma, semih kaya ve cenk gönen transferlerinden yaklaşık 20 milyon euro gelir elde edildi

    asamoah’ta ise son saniyede juventus’un geri adım atmasıyla planlar değişir ve latovlevici’yle imzalar atılıp juventus’la ocak ayında yeniden görüşme kararı alınır. zira başkan özbek bu transfere çok önem vermektedir ve yakın çevresine ne olursa olsun onu takıma katacağını söyler. 3 aylık süreçte galatasaray’ın ilgilendiği ancak bir şekilde gerçekleşmeyen veya gündeme düşen isimleri de yazalım:

    willian arao
    lichsteiner
    acerbi (sassuolo, futbolcunun sözleşmesinin bitimine 1 yıl kalmasına rağmen 10 milyon euro’yu reddedip 15 milyon euro istedi)
    ansaldi: (asamoah’ın alternatifiydi)
    konate
    konoplyanka: (alınacaktı ancak schalke’nin hocası değişince oyuncu kalmak istedi)
    clichy: (nigel de jong transfere engel oldu)
    jaume costa: (villereal alternatif bulamadığı için reddetti)
    vainqueur: (tudor onun yerine fernando’yu tercih etti)

    galatasaray’ın 10 ismi kadrosuna kattığı ve bir hayli hareketli geçen son 4 ayı bu şekildeydi. bakalım tudor ve öğrencileri oluşan olumlu havayı sürdürüp 21. kupayı müzeye götürebilecekler mi?''

    egehan şengül

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın