• 28566
    vasco da gama: "babamın takımı. babam için bazen destekliyorum. ama aslında benim takımım vila nova. o nedenle benim devamlı desteklediğim bir takım değil aslında."

    `goiais – atletico`: "unutamadığım maçlardan biri. profesyonel olarak izlediğim ilk maçtı. bir de kendi arkadaşlarımla, yaşadığım yerin dışına çıkıp beraber gittiğimiz bir maçtı. o yüzden o maçı unutamam."

    vila nova: "kalbimde yaşatacağım bir kulüp. benim futbola başlamamı ve buralara gelmemi sağlayan bir kulüp. aynı zamanda da profesyonel oyuncu olmamı sağlayan bir kulüp. o yüzden bütün rüyanın başlangıcı vila nova. elimden geldiğince, ülkemde olduğum sürelerde onların maçına gitmeye ve desteklemeye çalışıyorum. ama söylediğim gibi her zaman kalbimde yaşayacaklar."

    (gbkz: vinicius - hugo - ronan - vitor - eduardo - alisson - leandro - fernando - lusi ricardo - paulo ramos - pedro junior): "vila nova tarihinde çok önemli bir yeri var bu ilk 11'in. çünkü u20 turnuvasına bu kadroyla katılıp corinthians'a karşı çeyrek final oynamıştık ve kaybetmiştik. onlar da zaten sonra şampiyon oldular. ama kulüp tarihine adını yazdıran çok iyi bir kadroydu."

    ceara: "17 yaşındayken profesyonel kariyerimde ilk gol attığım takım. o yüzden kariyerimde çok önemli bir yer tutuyor."

    serra dourada: "ilk oynadığım stat. doğduğum ve yaşadığım yerde bulunan bir stat. aslında orada oynamak da çok zor. çünkü çok sıcak. fakat orada oynama fırsatı yakaladım."

    portekiz: "portekiz benim için çok önemli bir ülke. ikinci evim olarak nitelendirebilirim. kızımın doğduğu yer. pasaportum da var. o yüzden brezilya'da değilsem mutlaka portekiz'de olurum."

    estaduio do dragao: "bu stat benim için çok önemli. birçok başarıya imza attık burada. 6 yılda 13 kupa kazandık. porto kulübü'nün de benim için ne kadar önemli olduğunu söylemiştim. orada inanılmaz iyi karşılandım aynı zamanda lakabımın takıldığı yer. çok önemli başarılara imza attık."

    manchester united 2-2 porto: "inanılmaz önemli bir maçtı. tabii herkesin seyrettiği bir maçtı. manchester united'a karşı oynuyorsunuz. rooney var, tevez var, ronaldo var. öyle bir maçta, 21 yaşında böyle performans göstermek. şampiyonlar ligi çeyrek finalinde oynuyorsunuz ve manchester united bir önceki sene şampiyonlar ligi'ni kazanmış bir takım. bu maç, avrupa sahnesine çıkmam için en önemli maçlardan biriydi hatta belki de en önemlisiydi. diğer taraftan ahtapot lakabımı o maçta aldım."

    west bromwich albion: "manchester city ile ilk oynadığım sene içerde ve dışarda west bromwich'e gollerim oldu."

    fernandinho: "çok sevdiğim bir insan. arkadaşım hatta arkadaşımdan da öte kardeşim diyebiliriz. ingiltere'de bana inanılmaz yardımı oldu, sadece kendisi değil bütün ailesi bana çok yardımcı oldu. o yüzden devamlı görüşmekten zevk aldığım bir insan. umarım ilerleyen zamanda yine aynı şekilde görüşmeye devam ederiz. dediğim gibi benim kardeşim, her zaman kalbimde çok özel bir yeri olacak."

    galatasaray taraftarı: "galatasaray taraftarını fantastik diye nitelendirebilirim. çok mükemmel bir taraftar grubuna sahip galatasaray camiası. kayınvalidem, mesela bundan önce oynadığım takımlarımda hep gelip beni seyretti, stadda bulundu. ama kendisinin de özel bir yorumu var. gerçekten böyle bir taraftar grubunu hiçbir şekilde görmediğini söylüyor. tek hayalim onları mutlu etmek. bunun için de sezon sonunda şampiyon olabilmek. şampiyon olduğumuzda eminim ki onları çok mutlu edeceğiz."

    aile: "aile benim için mutluluk demek. aile kötü zamanlarda, iyi zamanlarda her zaman benim yanımda olan, bana destek verendir. onlarla beraber olmayı ve zaman geçirmeyi inanılmaz çok seviyorum."

    - fernando reges
App Store'dan indirin Google Play'den alın