• 1238
    milyonlarca lira harcandı yerli kadrolar kuruldu, yabancı sınırı kaldırıldı. şimdi yine milyonlarca lira harcandı/harcanacak yabancı sınırı geri getirilsin diye insanlar feryat figan ortalarda dolaşıyor. amaç sizce de açık değil mi? bazı platformlarda insanlar galatasaraylılar abartıyor, galatasaray ile ne alakası var kardeşim diyor ama şu tabloya bakınca hiç de haksız olmadığımızı herkes adı gibi biliyor.
    bu konunun mantığında da;türk futbolcu havuzuna dönelim, herkes bu havuzda kendini parçalasın, oynanan futbolun kalitesi önemli değil yeterki iç ligde şampiyon olalım yatıyor. türk futbolu geriye mi gitmiş, temposuz mu oyun oynanıyor, sahada top hepi topu 35-40 dk mı kalıyor, bırak yurtdışına satmayı izleyenler bile zevk almıyor konuları tabiki kimsenin umrunda değil. yeterki şampiyon olalım. yanlarına da şimdi romanyalı bi yancı bulmuşlar; adamın yemediği komisyon kalmadı herkes biliyor, herif ortaya bi taş attı çekildi. milleti de bir güzel gerizekalı yerine koydu: ukraynanın takımı 2 farklı takımdan oluşuyor dedi, yalan! onlar da biz de 6 farklı takımdan oluşuyorduk. oynama sürelerine bok attı, ukrayna ortalaması 76 dk türkiyeninki 78dk çıktı. şahtar dayken aynı anda 9 brezilyalıyla maça çıktığını da biliyoruz.
    bütün bunlar konuşulmuyor tabi. herifin ben beceremiyorum benim hatam diyecek hali yoktu heralde. yabancı sınırı, süre alamıyorlar, hakem diyecekti zaten. asıl akıl tutulması adamı ciddiye alanlarda bence. herifin bir kaybı olmayacak ki, çük de diyebilir. asıl sorun, çük dediği zaman bile destekçisinin çıkıyor olması.
    yalnız lucescu bunadı falan diyorlardı ben kedi ciğere yoruyordum ama hakkaten şu söylediklerinden sonra akıl sağlığından şüphe duyuyorum. herkesin araştırabildiği, doğru bilgiye ulaşabildiği ortamda bunları söylemesi başka türlü açıklanamaz. aldığı para helal-i hoş olsun, bu herifin dediklerine itibar edip de ülke futboluna yön veren adamların olduğu ortamda zarar katmerli olur. o yüzden acil yol verilmeli.
    gelelim yabancı oyuncu sınırı konusuna. nicelik olarak sınıra kesinlikle karşıyım. yabancı oyuncu sayısını azaltarak futbolun gelişeceğini düşünmüyorum. fakat nitelik olarak yabancı sınırı olacak ise ona varım. milli takım şartı koyarısınız, maksimum yaş şartı koyarsınız, altyapı şartı koyarsınız, güncel olarak aldığı dakika şartı koyarsınız, sakatlık şartı bile koyabilirsiniz. çapraz bağı kopmuş adam transfer edilemez cümlesi şu an tartıştığımız konudan inanın 1000 kat daha değerli.
    eğer türkiyede futbol ekonomisi küçülecekse ve bu yabancı sınırı ile yapılması düşünülüyor ise hata yapılıyor. siz ucuz yabancı da bulabilirsiniz. ekonomi küçülmeden yabancı sınırı getirelim derseniz: bingo! senelik 4 milyon euro alan ve muhteşem yan pasları ve egoları olan nur topu gibi türk futbolcunuz oldu. bunun yanında da bonservisi 1 milyon etmeyecek 10 milyonluk adamları ve arabada paraları saçıp bunu da paylaşan, sosyal gelişiminin henüz başında futbolcuları da bonus olarak veriyorlar.
    şunu kimse anlamak istemiyor. yabancı hayranı olduğumuz için veya yerli düşmanı olduğumuz için sınıra karşı değiliz. koşması gerekir, yere yatar. dikine oynaması gerekir yan pas yapar. formayı çıkartır yere çarpar. taraftara atar yapar, onlarla kavga eder. sağlığını düşünmez kilo alır. aldığı kiloları 2 ayda verir, takım 5 puan kaybeder. türlü entrika içine girer göz göre göre boştaki adama pas atmaz insanı kanser eder. yedek kulübesindeyken gider yardımcı antrenör'e söver. daha binlerce örneği verilebilir türk futbolcusunun. konu'nun özeti de aslında şu: millet evine yorgun argın geliyor, kendi takımının maçını izleyip stres atmak istiyor. ekranı açtığında da şu saydığım adamları her hafta görmek istemiyor. bu kadar basit.
App Store'dan indirin Google Play'den alın