• 1189
    bizim yerli teknik direktörler yabancı dil özürlüsü olduklarından istemiyorlardır yabancı oyuncuyu. türkçe aktaramadıkları yarım yamalak taktik bilgilerini yabancı bir dilde hayatta aktaramazlar. başat 4-5 yerli oyuncu üzerinden yönettikleri takımlara artık yetersiz gelmeye başladılar.

    yerli oyuncularsa egemenlik alanlarını kaybettiler, yabancı oyuncu varken kimse bunlara yıllık 2 milyon euro felan vermeyecek. taraftarlar da yüz çevirdi. tehlikenin farkındalar. çalışan yerli oyuncunun aradan sıyrılıp başarılı olacağı düzene de, rahatları bozulacağı için karşılar.

    basındaki borazancıları da, yukarıdaki iki gruptan bağımsız düşünemezsiniz. aynı toplumun fertleri bunlar, sektör içinde yerli hoca/futbolcu kankaları ile birlikte varlar. anadolu da götteş derler ya hani. aynen o hesap. birbirlerini gazlayıp, ortamı hazırlıyorlar. yani bu üç grubun çıkarları bir pota'da erimiş vaziyette.

    beyler yukarıda anlattıklarımın hepsi hoca/basın/futbolcu gruplarının küçük kişisel hesapları, gelin ben size olayın gerçek sebebini anlatayım, bu yaygara neden kopartılıyor. tabi ki hepsi her zaman olduğu gibi fb kaynaklı. hatırlayın aziz, adnan polat'a bundan 7 yıl önce şöyle bir cümle kurmuştu. bunlar, kürek müsabakasında bir araya gelmişti hatırlayan hatırlar. bursa'nın şampiyon olduğu dönem. aziz'in orda bir lafı vardı. neydi bu laf "şampiyonluk istanbul'da kalmalı, anadolu'ya gitmemeli, anadolu takımları çok güçlendiler"

    ne var bu cümle'de diyenler olabilir, şu var arkadaşlar. şampiyonluk gs-fb-bjk arasında kalırsa, bu üç takım dönüşümlü olarak şampiyon olur. ama anadolu takımları güçlenirse ki, bundan sonra yabancı sınırı olmadığı için daha da güçlenecekler. fb 10 sene'de ancak bir-iki kez şampiyon olur. o da çok iyi kadrolar kurmak şartıyla. dönün son 10 yıla bakın, anadolu takımları biraz güçlendi, fb birisi şikeli 2 kez şampiyon olabildi. fb derbilerde en başarılı takım, anadolu takımları güçsüz olursa, malı daha rahat götürür. tüm dertleri anadolu takımları makası daraltmasın. motivasyon olarak anadolu takımlarına karşı zorlanıyorlar, bu maçlarda derbilerdeki gibi hırslı değiller, olamazlar ve çok puan kaybediyorlar. hatta aziz'in havuzdan çıkarız, üç büyükler daha çok kazanmalı, pastadan daha çok pay almalı diye yangın yapmasının sebebi de bu. anadolu takımları güçlenmesin.

    bunun yolu da yabancı oyuncuya sınır getirmekten geçiyor. tüm yaygara bundan.

    tepki'yi farklı bir alana yönlendirmek için şimdi de lucescu üzerinde algı kasmaya başladılar. dikkat edin rıdvan tepkiyi aldı 1 hafta - 10 gündür frene bastı. taktik değiştirdiler beyler. 40-50 bin kişinin yürekten söylediği istiklal marşını saha da 15 futbolcuya indirgeyip, milliyetçilik üzerinden kaşımaya çalıştılar, tutmadı. max 24-25 kişiden oluşan milli takım üzerinden ilerlemeye çalıştılar. neymiş geçen hafta 50 yerli oyuncu takımlarında forma giymiş, adamlar 50 oyuncuyu az zannediyor. 50 adamdan, hem de kendi takımlarında forma kapmayı başarmış olan 50 adamdan oyuncu seçemiyorlarmış. yurtdışında forma giyen oyuncuları söylemiyorum bile.

    bu muhabbete önümüzdeki dönemde de devam edecekler, hele dünya kupasına katılamayalım, ellerine bir koz daha geçecek. bakın milli takım başarısız oldu hesabı. anadolu takımlarının güçlenmesi gs-bjk'yi 1 etkilerse, fb'yi 5 etkiler. 1995-2008 arası bjk'ye dönmeleri işten değil.

    son olarak maalesef futbol sadece futbol değildir ve istediklerini alma olasılıkları da az değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın