• 771
    yeni sezon hazırlıkları boyunca sessizlerdi. gerek taraftar kitlesi gerek teknik heyet cephesinde bugüne kadar görülmedik bir sakinlik vardı. bir ara bale gelecek mi gelmeyecek mi gündemi ve heyecanı oluşsa da diğer transferler -lukaku ve matic de dahil- gürültüsüz patırtısız gerçekleşti. geçtiğimiz sezonki (2016-2017) hayal kırıklıkları yormuş olacak ki taraftarlar benim gözlemlediğim kadarıyla büyük bir beklentiyle girmediler sezona. süper final'de de takımları yenilince ''yine aynı senaryo olacak galiba'' havası, var olan azıcık sinerjiyi de yok etmişti ta ki ligin ilk iki maçına kadar. iki tane 4-0'lık galibiyetle sezona açtılar ve kulüpte an itibariyle inanılmaz bir sinerji oluştu.

    peki size bu durum bir yerlerden tanıdık geliyor mu?

    hep derler, galatasaray ve manchester united'ın başarı dönemleri aynıdır diye. türkiye ligi başlamadan evvel yeni oluşturulan bir kadrosu ve teknik direktörüne şüpheyle yaklaşılan bir takım. avrupa'da başarısız sonuçlar almış, hazırlık maçlarında tat vermemiş, taraftarlarının yeni sezona dair büyük bir heyecanı yok. (aslında çoğu taraftarın içinde büyük bir heves ve heyecan vardı da belli etmiyorlardı) sinerji oluşmamış... ta ki yine tıpkı manchester united cephesinde olduğu gibi ligin ilk iki maçına kadar. 4-1 ve 3-1'lik galibiyetlerle gelen mutluluk, sinerji, kenetlenme, zafere inanç...

    manchester united takımı da şu an galatasaray gibi havaya girmiş durumda ancak hala daha oyunsal anlamda istenilen seviyede değiller. geçen sene mourinho hocamızı ipten alan ander herrera yedeğe çekilmiş durumda. bununla beraber smalling gibi yetersizler de kadroya giremez oldu. iki maçta gördüğümüz üzere kemik bir kadro oluşturdu mou ve west ham, swensea maçlarının ikisinde de ilk on biri değiştirmedi. eric bailly- phil jones ikilisi savunma merkezini oluştururken pogba- matic- mkhitaryan- mata- rashford da orta beşliyi oluşturuyor. burada esasında ilginç bir tercih söz konusu, mourinho'nun savunmaya ilaç olarak aldığı lindelöf iki maçta da ilk on birin dışında kaldı. yerden yere vurduğu geçtiğimiz sezon savunmacılarından bailly ve jones ise ilk on birde. daha da ilginci takımın ligin ilk iki maçında gol yememiş olması.

    mkhitaryan ve mata hücumda yaratıcılık sağlıyor. rashford da takımın kanat yükünü çekiyor. mata orjinal bir kanat oyuncusu olmamasından dolayı takımın sağ içte tıkanmasına yol açsa da faydası zararından daha fazla olduğundan bunlar göze batmıyor.
    https://i.hizliresim.com/OLmvB4.png
    https://i.hizliresim.com/nWZQ7V.png

    işaretlediğim oyunculara bakın, neredeyse üst üste binecekler. bu tıkanma uzun vadede probleme yol açabilir. biraz daha dengeli dağılmaları, rashford'u rahatlatmaları ve ona pozisyon hazırlamaları gerekiyor.

    şu anki performansları ligte ilk ikinin dışına çıkmayacaklarını gösteriyor ama premier lig bu. ne zaman ne olacağı hiç belli olmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın