• 1127
    serbest bırakılması gerekendir. bir başka ifade ile yabancı sınırı olmamalıdır.

    yabancı sınırlaması, yeteneksiz, vasat ve hepsinden önemlisi iş ahlakı ve hırsı düşük yerli futbolcular ile bu futbolcuları kerhen ortaya çıkartabilen anadolu kulüpleri dışında hiç kimseye faydası olmayacak bir kuraldır.

    maalesef senelerce bu ülkenin avrupa kupalarındaki temsilcileri olan biz, karşı yakanın ağlak bebeleri ve tinerciler "en iyi yerlilere sahip olmak" adına etmeyecek oyunculara etmeyecek bonservisler ve maaşlar ödemek zorunda bırakıldık. zira adamın elinde her zaman "ben türkler arasında iyiyim, rakibe giderim" kozu vardı. bugün baktığımızda hiçbir takım taraftarı türk futbolcu istemiyor. neden? çünkü oynamıyorlar amk. milyon dolarlar alıp canları isterse top oynayan bir kitleye milyar liralık türk futbolunun emanet edilmesi kadar gerizekalıca bir şey olamaz.

    soruyorum size; yabancı sınırı olmasa fener alper, ozan gibi adamlara 7 m euro verir miydi? biz salih dursun, veysel sarı, olcan adın, umut bulut, tarık çamdal, umut gündoğan gibi adamlar alır mıydık? bunların hepsi olmayacağı baştan belli adamlar. hadi alıyorsun, sırf türk'e muhtaç olduğun için 300k euro alacak adama "rakibin kapar" diye 1.5 - 2 m euro veriyorsun.

    kardeşim futbolun dili, dini, ırkı olmaz. iyi futbolcu her takımda oynar. ukrayna'da kongolu, ingiltere'de koreli, japon adamlar oynamıyor mu? oynuyor. demek ki futbolcu iyiyse nerede olursa olsun oynar.

    sınırı destekleyenlerin takıldığı noktalar şunlar:

    1) sahada istiklal marşı okuyacak adam yok.
    2) milli takım hocası maç izlemeye gitse türk futbolcu yok.

    bu argümanları inceleyelim:

    1) sahada istiklal marşı okuyacak kalitesiz topçu yerine ligin kalitesi artarsa her hafta tribünde o marşı ciğeri sökülerek okuyacak 200-300 bin kişi olur. herif sahada istiklal marşı okudu diye 30-40 bin kişinin acı çekmesi adil mi?

    2) milli takım hocası maç izlese türk oyuncu göremeyecekmiş. kardo bu ülkenin an itibariyle gelecek dönem milli takımında kimler oynayıp iskelet oluşturacak?

    emre mor, ömer toprak, cengiz ünder, hakan çalhanoğlu, arda turan, enes ünal, çağlar söyüncü. lan zaten 11 için iki stoperin, kanatların ve forvetin yurt dışında oynuyor. alternatifler serdar, şener, gökhan, caner, hz. isa, qral kendi takımlarında 11'de oynuyorlar. türk topçu bunlardan iyiyse kimse merak etmesin ya büyük takıma transfer olur ya yurt dışına gider kendini gösterir ama forma şansı bulur o milli takımda.

    tribüne taraftar çekemeyen ve ligin boş tribünler önünde oynanması nedeniyle marka değerini düşüren takımların tek gelir kaynağı olan vasat futbolcu satışının yolunu kapayan bu sınırın an itibariyle olduğundan daha da genişlemesi türk futboluna faydalı olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın