• 75
    kulüplerinin tamamının zengin iş adamı ya da adamlarına satılması gereken lig. genel kuruldu, dernek statüsüydü falan olmuyor bu ülkede. vereceksin zenginlere bu kulüpleri sonra yaslanıp geriye çatır çatır bir lig izleyeceksin. kulüpler kayyuma devredilip borçlarına devlet düzenlemesi getirilerek satılmalı. yerli veya yabancı yatırımcı fark etmez.

    2017-2018 sezonunda yer alacak 18 takım için düşünmek gerekirse;*
    galatasaray 750 milyon $(ada + florya faktörü)
    fenerbahçe 200 milyon $
    beşiktaş 150 milyon $
    trabzonspor 100 milyon $
    bursa 75 milyon $
    antalya, konya, kayseri, 50 milyon $
    karabük, göztepe, gençlerbirliği, yen malatya, sivas 40 milyon $
    akhisar, alanya, kasımpaşa 30 milyon $'a satışa çıkarılmalı.

    borçlar dahil değil bu fiyatlara. devlete olanlar zaten affediliyor, yine affedilsin. özel finans kuruluşlarına olan borçlara da bir yapılandırma getirilsin.
    osmanlı ve başakşehir ise zaten belediye destekli takımlar oldukları için hizmete amatör seviyede devam etmeli. belediye takımları bu işe sokulmamalı.

    bu parayı verip bu kulüpleri alan iş adamları başarılı olmak için, -para yatırdıkları için kar etme adına başarılı olmak zorundalar- gereken ihtimamı göstereceklerdir. mesela akhisar'ı satın alan adam takımının şu zeminde maç yapmasına izin vermez. gider en iyi çimi yaptırır. http://gss.gs/LYy.jpg
    gençlerbirliği'ni alan yatırımcı tutar adam gibi bir hoca getirir, projesini kurar, zırt pırt değişime gitmez. o stadı da tıklım tıklım doldurmanın yollarını arar.
    kulüpler bir anda 15-20 oyuncu transfer etmez, az ama gerçekten kaliteli adam alınır.

    örnekleri çoğaltabilirsiniz. kulübü satın alan iş adamı müşterisini kaybetmemek ve daha fazlasını kazanmak için elinden geleni yapar, kaliteden ödün vermemeye çalışır. o statlar dolar, eminim. o zeminler düzelir. alt yapıya uyduruk futbolcu eskileri değil bu işin erbabı kimseler gelir. transferlerde harcanan paraların ucu yatırımcıya dokunduğu için dikkatli olur. iş ahlakı yüksek, kaliteli ve ucuz oyuncular gelir. menajerler leş kargalığı yapacak ortamı bulamaz.
    sonra lig takımları türkiye'ye sığamaz olur. bu takımları ve ligi avrupa'ya hatta dünyanın diğer bölgelerine nasıl pazarlarız diye düşünür. bugün bir anadolu kulübü sadece tv geliri olarak 20-25 milyon $'ı kasasına koyuyor zaten. başarılı oldukça kazanacağı para artacak olan yatırımcı bunun için elinden geleni yapacaktır.

    her takım, kendine sadık bir taraftar kitlesi oluşturacak, böylelikle maçlar güzel zeminlerde ve dopdolu tribünler önünde oynanacaktır.

    ben spor bakanı neyin olsam direkt sattırırdım kulüpleri.
App Store'dan indirin Google Play'den alın