• 237
    futbol endüstrisi'nin ağır toplarını değil seni beni etkileyecek göstermelik finansal masal. amaç şudur. bu endüstriye para getiren tv yayınları, bilgisayar, konsol oyunları, bahis uygulamaları vs pek çok etmenin endüstri çarkını çevirmesi için para edecek isimleri endüstrinin büyük başları arasında çevirmek ve sahnelemek. yani birkaç istisna dışında marka düzeyi ve popülaritesi top seviyede olan futbolcuların, isimleri belli sıralamanın en üstünde olan 10,15 takım arasında gidip gelmesini sağlamak. yaşı geçmişler için problem yok onlar alt sıra takımlarda ekonomi canlandırmaya devam ediyor.

    hatırlayın futbol bu denli endüstriyelleşmeden önce büyük isimler genç yaşta orta sınıf takımlara gelebiliyordu. buna en güzel örnek 27 yaşında porto'dan o dönem yeni yükselişe geçmiş türkiye gibi bir yerde galatasaray takımına transfer olan jardel'dir.

    bugün bunlara izin vermek para'nın (onlara göre) saçma sapan yerlere gideceğinden cebi dolduramayacak olmak demektir. haliyle küçük ve orta sınıf takımlara "bak 70 m euro'yu geçersen 2 sene men ederim haa" deyip. 222 m euro'ya göz yummaktır. çünkü neden, 222 m euroluk adamın oynadığı takım ve bu takımın mücadele ettiği lig izlendikçe o yumulan gözleri açacaktır.

    saygılar
App Store'dan indirin Google Play'den alın