• 356
    peşinen edit: benim malum parti ve malum şahıs ile ilgili görüşlerim sözlükte mevcuttur. bu sözlükte benim kadar eleştiren varsa onları buyursun gelsin. o yüzden entryi okuduktan sonra bana malum parti yandaşı muamelesi yapan olursa kalbini kırarım. bilginize.

    bizim vergilerimizle başarılı olan takım tanımı yapılıyor bu futbol kulübüne. evet, haklı bir tabir. bizim vergilerimizle işliyor bu kulüp. peki bu adamların başarılı olma sebebi sadece bizim vergilerimiz mi ona bakmak lazım önce. bak bir güzel kardeşim bu adamlar son 5 yılda kaç paralık transfer yapmış. kaç paralık oyuncu almış, kaç paralık satmış. arasındaki farka da bizim vergileri ekle. buraya kadar yaptın mı hesabını?

    şimdi bir de aç google'ı bak bakalım devlet galatasarayın , fenerbahçenin , beşiktaşın kaç paralık vergi borçlarını silmiş? madem bu vergilerle başarılı olunuyor bu allahın belası sporda biz olalım, beşiktaş olsun, fener olsun, adamlara giden verginin 10 katı kadar vergi borcu silinmesine rağmen bu topu niye bu adamların 10 da 1 i kadar oynayamıyor? gerçekten vergilerimizin onlara akması sayesinde ise bu olay, galatasaray'ın silinen vergi borcunun %60'i (3 büyüklerin toplam taraftarının %90 olduğunu kabul ederek) fenerli , bjk'li adamların cebinden çıkıyor. fenerlilerin keza öyle. beşiktaş'ın keza öyle. e bu amk vergisi bu kadar fark ediyorda, bu üç büyükler, başakşehir kulübünün toplam değerinin 5 katı vergiyi iç ettiği halde niye toplamında bir başakşehir kadar top oynamıyor? sormamız gereken soru bu olması gerekirken tutturmuşuz bir vergi vergi. bırakın kardeşim vergiyi mergiyi, bana bu adamlar niye bizim 5 te 1 bütçemizle real madrid gibi top oynarken bizim yukarıdaki entariden kopyala yapıştır yaptığım östersunds'a elendiğimizi anlatın. önce bir doğru soruları soralım arkadaşlar. hep yanlış soruları sorduk, hep başkasını suçlu bulduk diye bugün başımızdaki adamlar bize hayatı zehir ediyor.

    bir de şöyle bir durum var, bak bunu da açık yüreklilikle söylüyorum. ben vergiyi hayat şartlarım yükselsin, yaşamaktan zevk alayım diye veriyorum. şu an amk ülkesinde futbol namına tek güzel şey bu heriflerin oynadığı top. ben helal ediyorum bunlara giden vergimi. ulan her ay maaşımın 5 te 1 i galatasaray'a gidiyor benim ama 3 kuruşluk vergimi alan adamlar , milyarlar döktüğüm kulübümden daha iyi zaman geçirmemi sağlıyor benim maç izlerken. bu bir dram değil de nedir e dostlar? şu anda yapılması gereken bunun nedenlerini sorgulamak değil de nedir?

    örnek almamız gereken bir kulüp olduğunu düşünüyorum başakşehirin. vergisini algısını bilmem ama, biraz da çuvaldızı kendimize batırma zamanımız geldi de geçiyor bence.

    eyyorlamam bu kadar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın