resim
Marouane Fellaini-Bakkioui
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:36
Boy:1.94
Uyruk:Belçika
  • 260
    fellaini nba'deki rol oyuncuları gibi, belli senaryolar dahilinde kullanıldığı takdirde çok faydalı olabilecek bir oyuncu. örneğin üç göbek oyuncusuyla oynanan modern bir 4-3-3'te defansif bir ön liberonun önündeki iki göbek oyuncusundan topla daha az haşır neşir olanı rolünde dünyanın her liginde gayet faydalı oynayabilir. savunmanın çıkarmak istediği topu, yanındaki tekniği yüksek partnerine, veya kısa mesafe içinde uygun arkadaşına yüksek yüzdeyle atar (yan pastan bahsetmiyorum, "al kur oyunu" diye vereceği adamın 5 metre gerisine veya 3 saniyede zor kontrol edeceği şiddette atmaz, doğru yere, doğru şekilde, tempoyu olumlu etklileyecek şekilde atar. bizim tempomuzu en çok öldüren şeylerden biri bu çünkü). pas trafiğine olumlu katkı yapar. daha güzel tabir ile, al-veri vardır. savunmada uzun bacakları sayesinde ilk hamlesi iyidir, partnerinin defansif yükünü tamamen sırtından almasa da ekstra yük çıkarmaz. başka bir senaryoda, yine aynı taktiğin daha defansif bir versiyonunda ön liberonun yanına gelmek suretiyle gömülerek, ceza sahasına şişirilen topları, tehlike yaratacak yere yaklaşmadan kesebilir. sıkışan maçlarda sürpriz bir hücum silahı olarak kullanılması zaten alameti farikası oldu artık, son bölümde hedef adam rolünde kullanılabilir, bu şekilde sadece gol değil asist de yapar. ceza sahasında çok iyi çünkü. bu ünü savunmaların dikkatini ana skor silahlarından uzaklaştırır, psikolojik bir üstünlük de yaratır.

    övüyor gibi yazdım ama bu bence fellaini'nin en büyük sorunu. fellaini'nin seviyesindeki orta sahaların rolü ve görevleri son derece belli, fakat fellaini'nin yetenek seti bu kalıpların hiçbirine tam olarak oturmuyor. bu yüzden de her maç değil, bazı maçların bazı anlarında "ulan şöyle bir adamımız olsa" diye aranan bir adamdan fazlası olamıyor. yoksa artıları eksilerine ağır basan, iyi bir oyuncu fellaini ve salt kalite olarak süper lig'in üstünde. sorun şu ki bizim ihtiyacımız olan şey bu değil tam olarak. hele ki topla arası çok iyi olan bir orta saha ararken. belli ki para da sorun değilken, daha uygun bir 30 yaşında adam bulunur diye düşünüyorum.

    sözlükteki manchester united sempatizanlarından biri olarak hakkında tarafsız yorum yapmak için çok büyük çaba sarf ettim son olarak. buraya kadar küfür etmeden gelmiş olmam büyük başarı. ona değil onu alana etmek lazım o küfürleri, orası başka.
App Store'dan indirin Google Play'den alın