resim
Marouane Fellaini-Bakkioui
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:36
Boy:1.94
Uyruk:Belçika
  • 219
    bir futbolcu bir takım veya lig için yetersiz fakat başka bir takım veya lig için star olabilir. bu normaldir. fellaini de kalite olarak manu seviyesinde olmayabilir fakat kuşkuya yer vermeyecek şekilde süper lig için stardır. sanırım bu konuda az buçuk hem fikiriz.

    ancak burada tartışılması gereken şey şu: fellaini galatasaray'ın aradığı tarzda bir oyuncu mu? yani galatasaray seviyesinde bir oyuncu olduğuna kuşku yok ama galatasaray'ın fellaini tarzında bir adama ihtiyacı var mı?

    fernando gelecek gibi duruyor. mesela fernado ihtiyacımız olan bir isimdi. çünkü 6 numara ihtiyacımız vardı ve bu adam hem seviye hem de tarz olarak aradığımız 6 numara. şimdi yanına bir 8 numara ihtiyacımız var ki iyi bir ortasaha tandemi kuralım.

    işte meselenin özü de burada. oynadığı maçların çoğu kapanan takımlara karşı olan galatasaray'ın aradığı ortasaha ikilisi fernando- fellaini mi? yani bu ikili oyun kurabilir mi? ileri top taşıyabilir mi? hücum oyuncularına gereken servisleri yapabilir mi? çünkü ligdeki maçların büyük bir kısmında top sürekli bizde olacak ve bizim de bu topu olumu kullanacak yaratıcı oyunculara ihtiyacımız var.

    eğer bu soruların cevabı evetse fellaini gelsin. biz de özlediğimiz galatasaray'ı izlemiş oluruz. ancak cevap hayırsa büyük sıkıntı yaşarız. en büyük örneği de ezeli rakibimiz de. adamlar ligin en iyi defansif ortasahalarından ikisine sahipler. bu adamlar da seviye olarak fenerbahçe seviyesi için gayet de iyi futbolcular. ama gel gelelim tarz olarak ideal değiller. en azından tandem olarak. bu yüzden acayip kısır bir takımlar ve istenen oyunu bir türlü oynayamıyorlar. anlatmak istediğim bu. yoksa mesele fellaini'nin seviyesi değil.

    ayrıca şunu da eklemem lazım: fellaini-fernando ikilisinin yaş ortalaması 30, maaş ortalaması da en azından 3 milyon euro olacak bir ikili. maliyet hesaplarına çok girmek istemiyorum ama bu ikili aranan ikili olmazsa bu iş canımızı çok yakar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın