• 2
    ba$arisizlik falan degildir aslinda, sadece seni kimse konu$maz. tabii ki de ba$aridir. mecazi anlamda söylenir biraz. birazda 1.ligi yüceltmek için. birincilikle sonunculuk arasinda fark yoktur derler. burada asil anlatilmak istenen olay birinci olmak için çali$malisin'dir. sen devamli 1. olmak için çali$, gözün asla ikincilikte olmasin. siz hiç planini ikinci olmak için yapan bir takim gördünmüz mü? bahsettigim takimlar fener, gs, bjk ve trabzon. bunlara yakin tarihte sivas, bursa ve son tahlilde ba$ak$ehir de eklenmi$tir. orta siralardaki takimlarin hedefi ligi 5. falan bitirip uefa'ya gitmek veya türkiye kupasini almak olur ve digerleri de ligde kalalim yeter endi$esindedir. ligde kalan takim zaten bir sonraki planlamasini orta sira takimi olmaya göre yapar ve böyle üstüne koyarak devam eder.

    bilhassa futbolda 2.lik asla ba$arisizlik degildir. bizim ligimizi ele alalim. ön eleme oynayip gruplara kalirsin mesela veya ezeli rakibin $ike'den cezali oldugu için yerine sen gidersin. avrupa'nin ilk 4 takimin $ampiyonlar ligine (direk veya ön elemeli) gittigi kalbur üstü liglerinden hiç bahsetmiyorum.

    velhasili kelam, herkes birincileri konu$ur, birinciler hatirlanir ama ikincilik asla ba$arisizlik degildir. 2. ola ola, 1. olmayi ögrenirsin ama 3. lük ba$arisizliktir mesela. allah kimseyi 3. yapmasin! *
App Store'dan indirin Google Play'den alın