resim
Papa Alioune Ndiaye
Takım:Pendikspor
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:33
Boy:1.80
Uyruk:Senegal
  • 118
    https://www.whoscored.com/.../Papa-Alioune-Ndiaye

    26 yaşında ve osmanlıspor futbol kulübünde 10 numaralı formayı giymekte olan senegalli orta saha.

    whoscored'de oyun karakterinde "dribbling - uzun şut - ara pas ve defansif müdahale" güçlü yönleri olarak görünmekteyken "pas" zayıflığı olarak görünmekte. oyun stili için de "top sürmeyi sever ancak çok sık faule maruz kalır" şeklinde bildirim var.

    yine whoscored verilerine göre ligde oynadığı 26 maçta maç başı 24.6 kısa pas isabetiyle oynarken 5.0 da isabetsiz pası bulunduğu görünmekte. uzun pasta ise isabet oranı maç başı 1.3 olurken isabetsiz de 1.0 oluyor. savunma anlamında bakacak olursak 26 maçta maç başı 3.6 rakibe müdahale denemiş, 2.6'sında başarılı olurken 1'inde başarısız olmuş. maç başı 0.5 pas arası yapmış. maç başına 4 kez dribbling deneyip 2.8 başarı ortalaması yakalamış.

    ancak, futbol "football manager" oyunu gibi değildir. yani "gözlemciyi gönder, sana özelliklere göre veriler versin. istatistiklerini incele işine yararsa alırsın" gibi bir mantık geçerli çıkmıyor. bu bağlamda bakarsak eğer ndiaye bizim aradığımız melo tarzı orta saha değildir. selçuk tarzı orta sahadır. yani topu kazanandan ziyade kullanandır. tabii ki kazanma konusunda selçuk kadar başarısız olacağını söylemek yanlış olur, adama eşlik etmiyor en azından istatistiklerinin bana gösterdiği kadarıyla.

    bir oyuncuyu sadece maçların özetlerinden, sana karşı oynadığı 2 maçtan falan kesin "bu iyiymiş" diyerek alırsan sonucu tudor gibi oluyor işte. bize karşı 2 maçta takımı iyi oynattı, bir de beşiktaş'ı yenince "hemen getirelim, bizi ayağa kaldıracak hocadır" diye kendisine sarılırsan sneijder'i gönderir biz de arkasından böyle bakar ve östersunds'a eleniriz. gerçek bu.

    ndiaye'yi ligde oynadığı 26 maçın en az 13'ünde izledim diyen varsa onun görüşlerini alalım. yoksa bu istatistiklerle eğer selçuk gidecekse alınması doğru olur. fakat 5 milyon + 2 oyuncu bu isime çok fazla. 3 milyon + donk şeklinde transfere ben fitim. ama selçuk gidecekse. selçuk takımda kaldığı sürece bu çocuk değil kroos gelse kesemeyecek nasıl olsa. bunu da unutmamak lazım.

    sonuç olarak, gelebilir. faydalı olur. ama selçuk gittiği sürece ve yanına bir adet adam yiyen orta saha alınması unutulmaması şartıyla.
App Store'dan indirin Google Play'den alın