resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 675
    hayal kırıklığına uğramıştır. 4 ekim 2009 ankaragucu galatasaray macindan sonra futbolcularına geriye düştüklerinde maçtan kopmamaları gerektiği yönünde uyarılarda bulunmuş ve açıkçası 25 ekim 2009 fenerbahce galatasaray macinda 2-0 geriye düşmemize rağmen takımımız oyundan kopmamıştır. tabii bunda kornerden gelen ve farkı bire indiren golün etkisi büyük ama bir salıverme durumu yoktu sahada. fakat rijkaard'ın sakin olmaları yönündeki telkinleri tüm oyuncular üzerinde işe yaramamıştır. sabri sarıoğlu yıllardır en sakin derbisini oynamış olabilir. ama bu sefer de arda turan ve keita kendini kaybetmiştir. sadece üzerinde çok konuşulan “sinirlere hakim olma” konusu değil, takımın oyunu da hayal kırıklığına uğratmıştır rijkaard'ı. "artık söylemekten bıktım. iyi gitmiyoruz ve bizden beklentileri karşılayamıyoruz. tek pozisyona giremiyoruz ama rakibimize her geldiğinde kalemizi açıyoruz." sözleri de bunu ifade etmektedir.*

    rijkaard'ın önünde motivasyon açısından iki önemli sınav vardı. biri 22 ekim 2009 galatasaray dinamo bukres maci, diğeri 25 ekim 2009 fenerbahce galatasaray maciydi. ilk sınavı hafife almayın, derbi öncesi takımı motive etmek çok kolay değil. ilki tamamdı ancak ikincisinde istediğini yapamadı rijkaard. ama zamanı var ve önünde iki sınav daha var. bu sefer derbi sonrası motivasyonu sağlamak zorunda. derbiyi ve oradaki disiplinsizliği unutturmak ve takımın özgüvenini geri getirmek zorunda. bucaspor* ve sivasspor* maçlarında bunu rahatlıkla yapabilir, bu açıdan bir fikstür avantajımız olduğunu düşünüyorum. toparlanma sürecinde daha zorlu rakiplere de denk gelebilirdik. rijkaard'ın bir diğer sınavı ise, geçen senenin gol kralı milan baros'un 2 ay sahalardan uzak kalışıyla ortaya çıktı. kendisini örnek vermek ya da rijkaard ile bir kıyaslamaya sokmak istemiyorum, fakat durumlar benzerlik gösterdiğinden söyleyeyim, daum'un forvet yokluğunda kazım'ı kullandığı ve başarılı olduğu gibi, rijkaard'ın da elindeki oyunculardan bu mevkideki eksikliği en aza indirecek şekilde yararlanması gerekir. galatasaray'da forvet yokluğu diye birşey yok yahu nonda var diyebilirsiniz, ama bu işin sadece nonda ile olmayacağı çok açık.

    bir de kadıköy'deki derbilerden zaten uzun süredir başımız önde ayrıldığımız için, toparlanma süreci konusunda acı da olsa bir tecrübeye sahip olduğumuzu ve bu süreçte ne yapacağımızı daha iyi bilmemiz gerektiğini düşünüyorum. taraftar zaten takımın arkasında olduğunu daha takım tesislere dönerken gösterdi. arkasına taraftarı alamayanlar bile toparlanma yolunda ilermele kaydediyorlar. rijkaard'ın en büyük avantajı yönetim ve taraftarın ona güvenmesi. evet kendisi futbolcularının performansıyla hayal kırıklığına uğramıştır, ama bu durumu düzeltmesi gereken de, bizim de yaşadığımız bu hayal kırıklığını unutturması gereken de kendisidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın