• 11
    şu andan baktığımızda djuricic hariç gayet güzel listedir.

    bu listeden sonraki sezon tadic'in twente ile hollanda ligi performansı: 16 gol, 14 asist.

    oradan 14 milyon euroya southampton'a geçti.

    2014-2015 sezonunda premier ligde 4 gol 8 asistle oynadı.

    2015-2016 sezonunda premier ligde 8 gol 13 asist ile oynadı.

    geçen sezon da 3 gol 6 asisti var. şu an 29 yaşında.

    ben arfa şu an gelse herkes takla atar zaten. o da 30 yaşında.

    son 2 senede tadic premier ligde 11 gol 19 asistle oynamış. sneijder ise süper ligde 11 gol 22 asistle oynamış. sneijder tadic'ten 4 yaş büyük. tadic'in güncel piyasa değeri 17 milyon euro gözükmekte.

    bu arada 15 asist yaptığı için sneijder'in göklere çıkarıldığı türkiye liginde alex'in sezon sırasıyla yaptığı asist sayıları şu şekilde:

    16
    23
    12
    13
    13
    16
    7

    1 sezonda ortalama 14.28 asist.

    sneijder'in ise 1 sezonda ortalama 8 asisti var.

    golleri yazmadım. onu da yazsam zaten alex arşa çıkacak.

    şimdi denilecek ki "o zaman bu mantıkla alex hagi'den iyi". bu sayıları onun için yazmadım. durun hele. hani sneijder 15 asist yaptı ya. alex ise onu ortalama olarak her sezon yapmış ya. heh o alex premier lige gitse ne olurdu acaba? kaç ay dayanırdı? ama sizin "terim'in 4. tercihi sneijder'miş :)))" diyip dolaylı olarak ptt 1. lig topçusu muamalesi yaptığınız o tadic premier ligde sezon başına 9 asist ortalama ile oynamış. ve bunu da o ligin vasat takımı olan southampton forması ile yapmış. yani bizim sneijder'in biribirinden "şahane" takımlarla dolu türkiye'deki asist ortalamasından fazla adamın asist sayısı. sneijder'in türkiye'deki ilk 3 tam sezondaki asist ortalamasının
    5.33 olduğunu da belirteyim. son sezon akhisar ve alanya'ya kastığı asistler ile o ortalamayı anca 8'e çekebilmiş.

    tadic'in hollanda ligindeki uçuk performansını şu kıyaslamaya eklemedim bile. hani orası hollanda ligiyse (kötü lig) burası da türkiye ligi (daha kötü lig).

    "tadic o kadar iyiyse neden southampton'dan yüksek seviyede bir takıma gidemedi?" sorusunu duyar gibiyim. birincisi orası premier lig. ikincisi sneijder o kadar iyiyse neden 4.5 senedir türkiye'de? üstelik oynadığı takım 2 senedir türkiye liginde ilk 3'e girememiş. zaten burada 3 senedir bu takımın ne kadar berbat halde olduğunu söyleyenler de bu soruları soracak olanlarla aynı kişiler.

    ama "sneijder 4.tercihiymiş :))) vizyonsuz terim. ünal başkanım. çilek :))"

    o sürekli hatırlatılıp, üzerinden fatih terim'in gömülmeye çalışıldığı 4. tercih goygoyunun ardında böyle acı gerçekler yatıyor maalesef :(

    bu listeden bir djuricic beklenen çıkışı yapamamış. e 4'te 3 fena olmasa gerek. bir zahmet o kadar yanılma payı olsun. bu işlerin garantisi yok. 15 milyon euroya satılmasına kıyamet koparılan bruma'nın geçen seneye dek burada çöp ilan edildiğini de biliyoruz mesela. he bak o bruma da fatih terim transferi. onu da hatırlatayım.

    şu yukarıdaki gayet rasyonel veriler ışığında bana göre:

    ben arfa > tadic > sneijder > djuricic

    ben arfa'nın sakatlık problemi öngörülebilir bir durum değildi. sağlam halinin neler yaptığını nice'deki performansıyla herkes net bir şekilde gördü.

    buna terim fanboyluğu diyin, vizyonsuluk diyin. ben yazdıklarımın tamamen gerçeklere dayandığını biliyorum. sneijder'i savunanlar ne kadar sneijder fanboyuysa ben en fazla o kadar terim fanboyu olabilirim. zaten bu takıma 6 lig şampiyonluğu, 1 avrupa şampiyonluğu yaşatmış bir adamın fanboyu olmak daha mantıklı olsa gerek. sevgiler saygılar efendim.

    edit:

    -işinize gelince asist sayısı en belirleyici veri, işinize gelmeyince alex'in yaptığı asist sayıları önemsiz.

    -işinize gelince rakamlar bilimsel analiz, işinize gelmeyince gereksiz.

    -işinize gelmeyince tadic'in premier ligde yaptıkları onu iyi futbolcu yapmaya yetmiyor ama işinize gelince sneijder'in istatistikleri onu yıldız yapıyor.

    15 ayda 2 gol atan sneijder'i savunmak için bin türlü takla atan siz, iki takla da biz atınca "auuuv".

    yok efendim. karnım tok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın