resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 12455
    2011-2012 sezonunda son dakika golüyle ispanya'ya giden arda galatasaray'ın şampiyonluk şansını azaltmış mıydı? bence hayır, aksine takımı rahatlatmıştı. çünkü bu ayrılık kaliteli transferler, iddialı bir başkan ve kulübün efsanesi bir teknik direktörüyle gümbür gümbür gelen bir takımın önünü açan bir hamle olmuştu. arda bu yeni oluşuma ayak bağı olabilirdi.

    arda'nın bizde parladığı zamanlarda bırakın domine ettiği bir sezon, etkili olduğu bir derbi bile hatırlamıyorum. acı ama gerçek. istatistikleri de zaten iyi değildi.

    hakan abilerinin şampiyon yaptığı 2008 şampiyonluğunu da saymazsak galatasaray onun döneminde şampiyonluk yarışında yoktu. hele kaptan olduğu bir galatasaray tarihinin en rezil sezonunu geçirdi.

    bu arda'nın rezil bir topçu olduğu anlamına gelmiyor. hiç şüphesiz sansasyonel, alımlı ve izlemesi zevkli bir oyuncuydu. ama eksileri de artıları kadar vardı ki ispanya macerası onun kadar bize de olumlu etki etti. bir daha galatasaray'a gelmesini kesinlikle istemem, neden diye sorarsanız çok açık?
    1- antipatik bir futbolcu. gelirse taraftarı değil ikiye, dörde ona böler.
    2- medyanın sevdiği bir oyuncu. o da medyaya boş değil. saçmalıklarından hepimiz bıktık sanırım.
    3- yaklaşık 3 sene önce hem de barcelona'da idman yaparken futbolu bıraktı. hem mental, hem fiziksel olarak arda bitik bir futbolcu.
    4- takım içi yeniçerilik olaylarında fena değil, milli takımda dahi boş durmuyor, gelirse vay yabancıların haline.
    5- en önemlisi arda'yı iyileştirecek reçeteye galatasaray'ın sahip olmaması. belki atletico madrid, belki simeone iyileştirebilir. onlar da artık 30 yaşına gelmiş bir futbolcuya tenezzül etmez.

    gelmesin, istemezük. türkiye'ye dönecekse rıdvan abisinin hatrına fenerbahçe'de oynayabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın