• 66
    israrla ve inatla, daha da geliştirilerek uygulanması gereken sistem. fahiş hataların önüne geçmenin, yetersiz bir orta veya yan hakemin, bir takımın tüm emeğini heba etmesini önlemenin tek yolu bu.

    skor açısından kısır geçen maçlar futbolu sıkıcı hale getiriyor. nba'de basketbol için uygulanan kuralların uygun olanlarının futbola adapte edilmesi gerekiyor. örneğin faul sayısı sekizi bulan takımın aleyhine ceza yayı üzerinden frikik kullandırılmalı. gerçek anlamda frikik , baraj yok yani. bir sekiz daha yaparlarsa bi tane daha. sarı kart gören oyuncu 10 dakika oyun dışı kalmalı. basit doğrudan kartlık olmayan dört faul yapan oyuncuya bir sarı kart. bunun istatistiğini video hakemler tutacak. ve benzeri...

    bir de maçta galibiyete verilen 3 puan dışında kazanana 1 puan kazandıracak bir sistem daha öneriyorum. hani şu ceza yayı üzerinden kullanılacak gerçek anlamda frikik vardı ya, barajsız olan hani. işte ondan her takım beş adet kullanacak kazanan bir puanın sahibi olacak. her maçın başı, ikinci devre başlarken veya ilk 20 dakika bitiminde uygulanacak. bence güzel olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın