resim
Ryan Henk Donk
Takım:-
Mevki:Stoper
Yaş:38
Boy:1.92
Uyruk:Surinam
  • 1078
    de jong'la paket yapıp hollanda ligi'ne iteleyebilir miyiz acaba diye düşündüğüm oyuncu. tabi böyle bir paket senelik 4 milyon €'ya mal olur ki ajax, psv ve feyenoord dahil hollanda'da bu paraları ödeyebilecek bir kulüp yok. veremezler değil vermezler.

    bu şu demek, donk ve de jong'u elden çıkarmak için cepten yaklaşık 1.5-2 milyon € vereceğiz. aynı durum tarık için de geçerli, adamın 2 senelk sözleşmesi var ve toplam 2.5 milyon €'luk garanti alacağı var. tarık için kimse 500 bin €'dan fazla bonservis vermez ki bu da en iyi ihtimal. veren oldu diyelim, bu sefer de kimse 2 yıl için tarık'a bu kadar para vermez. yarısını belki verirler. bu da şu demek tarık'ı da elden çıkarmak bize 1 milyon €'ya mal olacak.

    semih'le selçuk'u elden çıkaramamamızın en büyük nedeni de yine bu durum.

    selçuk 2.95 milyon € alacak ve sözleşmesi 2 yıl. yani toplam yaklaşık 6 milyon €, satmaya kalksan kimse 1 milyon €'dan fazla vermez. veren oldu diyelim, kimse selçuk'a 2 yılda 6 milyon € vermez. belki totalde 3 milyon € veren çıkar. bu ne demek, selçuk'un elden çıkarılması bize 2-3 milyon €'ya mal olacak demek.

    semih için de buna benzer bir hesap var. muslera ve sneijder hariç diğer tüm oyuncular içinde hesap etsek hep eksiye gireriz. yani galatasaray'ımız, biricik sevdamız öyle oyunculara sahip ki hepsini vitrine koyup satmaya kalksa bırakın para kazanmayı hepsini elden çıkardığında 20-30 milyon € borca girer. evet oyuncu satarken borca gireriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın