resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 349
    yoğun şekilde dile getirilen iki eleştiri var belhanda hakkında, birincisi son yıllarda kiralık verilmiş olması.
    ikincisi de gereksiz olduğu yönündeki görüşler.

    bu adamın kiralık gidişini tarık çamdal'ın, salih dursun'un kiralık gidişiyle bir tutmayınız zira nedeni çok daha farklı. oyuncu vakti zamanında güzel memleket diye ve bir de parasal açıdan iyi diyerekten kiev'e gelmeyi kabul ediyor. sonrasındaysa savaş mevzusu olunca ''ben burada oynamak istemiyorum'' diyor.
    kiev bakıyor tekliflere, teklifler komik.

    ee oyuncuyu oynatayım dese hem mali krize girmiş hem de oyuncu şehri istemiyor. dolayısıyla en makul çözüm olarak kiralık formülünü buluyorlar. maaş yükünü sırtlarından atıyorlar.
    kiev'in mantığı şu, oyuncu gittiği avrupa kulübünde tekrar göze girer ve zarar etmeden oyuncuyu satarlar.
    yanlış da değil çünkü hem schalke'de hem nice'te popularitesini kotarıyor belhanda.

    hem de belhanda'nın gönlü oluyor.

    yani kötü futbolcu olduğu için kiralık verilmiyor bilakis kiev'e çok çok fazla bir oyuncu olduğu için kiraya veriyorlar.
    6 milyon avroya anlaşılırsa güzel anlaşma olur çünkü bu adamın piyasası bitmez. yürümeye dermanı kalmamış prince boateng bile hala alıcı buluyor.
    en kötü katar'a arabistan'a 10 milyona okutulacak futbolcu.

    ikinci kısma geçelim, gerekli mi gereksiz mi?

    her oyuncunun gerekliliği gereksizliği sisteme ve mentaliteye bağlıdır. yarın bir gün real madrid öyle bir sisteme geçer ki benzema gereksiz olur ama bugün için bakarsan gerekli. galatasaray için de böyle. tudor sıradışı bir sisteme geçiyor. ve bu sistemde belhanda'nın varlığı ballı kaymak durumu. tudor'un yeni sisteminde sneijder de çok gerekli.

    ben mesela sneijder'in bu sene 3-4-2-1 ile başarılı olabileceğini düşünüyorum. belhanda da sneijder'e ekürilik yapacak yani.

    tudor hücumda akıcı, dikine giden bir takım istiyor. şöyle düşünelim hem sosa hem talisca'yı aynı anda oynatmak istiyor yani kısacası.
    bu yüzden bu formatta belhanda iş yapar. gereklidir. yeni sisteme geçilecekse gereklidir. ha 4-4-2 oynatacaksa elzem olmaz. sol açık da oynayabiliyor oluşu da bir artısı onu da belirtelim.

    futbolculuğuna gelirsek,

    ben talisca ile çok benzetiyorum tarzlarını. birebir diyebilirim ikisi için hatta burun farkıyla belhanda alabilir çünkü talisca gibi zaman zaman maçın içinde kaybolmaz.

    sonuç olarak nereden baktığınıza bağlı olarak gerekliliği değişiyor. alınmasını şahsen çok olumlu buluyorum. lincoln ile sneijder'i aynı anda oynatmak gibi olacak. değişik olacak, taraftarı stadyuma çekecek.

    hem söyleyin, belhanda alınmazsa kim alınır sizce? bitik babel'i mi alsınlar, castro'yu falan mı alsınlar?
App Store'dan indirin Google Play'den alın