• 1505
    herkes yok prim mevzusu, yok arda bilal meşe'ye saldırdı, yok demirören şunu dedi, yok rıdvan şöyle yaptı, demirkol şunu dedi falan filan konuştukça konuşuyor. yahu sana ne be kardeşim ? ne gerek var bunları konuşmaya yahu. ne meraklı adamlarsınız. arda dün çıktı bağlandı : "hizmetimi yaptım, zamanı geldi. bırakıyorum." dedi. tamam de bitsin gitsin illa bir yorum yapacaksın bunun üzerine. bırakmış işte adam daha ötesi yok bıraktım diyor yani bunun ötesine başka bir söz nasıl söylenir anlamıyorum. "evet bıraktı" dersin maksimum bu sözün üstüne. mesela ben 5 x 5 = 50 diyorum. sal kardeşim beni. sana ne ? bence 50. illa konuşacan 25 diye ısrar edicen. türk milletinin genel bir sorunu bu işte.

    işin futbol boyutu hakkında konuşmak istiyorum ben biraz.

    milli takımlar kulüp takımlarından farklıdır. kulüp takımları parasını basar oyuncusunu alır, kadrosunu güçlendirir. mustafa sarp ve barış özbek ortasahasından aylar sonra melo-selçuk ortasahasını kurabilir. gereken şey doğru planlama, vizyon, hedefler ve doğru transfer hamleleri.

    milli takımlarda ise mustafa sarp ve barış özbek'in varsa sıçtın. yani yeni bir çocuk doğacak da 20 yaşına gelecek te. iyi topçu olacak ta ohoo sıçtın yani. melo alamazsın. türk değil adam. ne yapacaksın ?

    milli takımımızda da bence şuan bir jenerasyon sıkıntısı var. şu an milli takımın ideal 11'ini say desem kaçınız sayabileceksiniz ki ? bu şartlar altında başarılı olmayı haketmiyoruz.

    bir milli takımın başarılı olabilmesi için kafadan 13 oyuncusu ezberinizde olur. fiks 9 tanesi hiç değişmez. kalan 4 kişi arasından ise son 2 oyuncu belirlenir. bu tarzda olmayan bir milli takımın başarılı olması im-kan-sız.

    bizim milli takımımıza dönelim. gökhan gönül, caner erkin, burak yılmaz, mehmet topal, selçuk inan, burak yılmaz, volkan babacan.

    bitti. bitti abi. ki aralarından volkan babacan'ı tartışırım. bence milli takım kalecisi değildir. volkan demirel'in oynaması gerekir. kalite bakımından. selçuk inan da çok düştü keza senelerdir. hala iyi bir oyuncu ama seriliğini kaybettiği için o tarz bir oyuncuya dönüşmek zorunda kaldı. ama hala kaliteli bir oyuncu selçuk inan.

    yukarıda 6 isim var. onun dışında yazdığın 5 isimden hepsi kafalarda soru işareti oluşturuyor.

    bu şartlar altında milli takımımız zaten turnuvaya falan gitmesin. önce adam gibi bir jenerasyon yakalayalım.

    ilk 11'imiz belli olsun. tak tak tak tak dizelim oyuncuları şak diye. her kafadan bir ses çıkmasın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın