resim
José Mário dos Santos Félix Mourinho
Görev:Teknik Direktör
Takım:Fenerbahçe
Yaş:61
Uyruk:Portekiz
  • 1736
    portekiz gazetesi expresso'ya yaptığı açıklamalar ile gündemde şu sıralar. valla nasıl yapıyor ediyor, bilemiyorum; fakat sezon bittikten sonra bile bir şekilde gündemde tutunabilmeyi becerebiliyor. bence bu adamın dört beş kuşak ötesinde bir türklük yatıyordur. bu kadar enteresan bir kişiliğe sahip olabilmek de meziyettir.

    http://gss.gs/4CD.jpg

    röportajında yine çarpıcı açıklamalar var. ekibini seçerken "korkunç" olduğunu ve her zaman "büyük sorunlar" yaşayan kulüplerle çalışmayı seçtiğini söylüyor. 2008 yılında inter'e giderken de, 2010'da real madrid'e imza atarken de, yine 2013 ve 2016'da premier lig'de chelsea ve man united'ın başında geldiğinde de takımların birden fazla büyük problemlei ile uğraştığını, bunu yaparken de büyük zevk aldığını anlatıyor.

    tam bir adrenalin tutkunu.

    röportajda eski kaptanı sergio ramos'a da dokundurmadan geçememiş. ramos, şampiyonlar ligi finali öncesi yapılan basın açıklamasında çalıştığı antrenörler arasında en formda ismin zidane olduğundan bahsetmişti. bunun üzerine ise mourinho da: "geçtiğimiz finalde şampiyonlar ligi kupasını kaldıran real madrid kaptanı bunu üçüncü kez başarıyor; ancak 2010 yılında real madrid'e geldiğimde bu adam çeyrek finalin ötesini bir kez bile görememiş biriydi" diyerek yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. bakalım ramos ne cevap verir, göreceğiz.
    yine aynı röportajda kendi takımındaki oyuncularına da dokundurmuş: "takımda sir alex ferguson'un transfer ettirdiği oyuncular haricinde hala nasıl kupa kazanılır, şampiyonluk yarışı nasıl geçer bilmeyenler var!" cümlesini de sarfetmiş.

    çok sivri dilli.

    antrenörlüğünü yaptığı her oyuncunun, her zaman bazı şeyleri bilerek yanına gelmesini istediğini, bir oyuncuya antrenmanda asla futbolu nasıl oynayacağını anlatamayacağını söylüyor:

    "oyuncularıma asla futbol oynamayı öğretecek değilim. benim işim teknik direktörlük. onlara nasıl futbol oynayacaklarını öğretemem, onlara sahada nasıl düşünebileceklerini öğretebilirim. bu zamana dek yaptığım şey buydu."

    fazla cesur.

    son birkaç yıldır portekizli teknik direktörlerin başarılı sonuçlar almasıyla ilgili bir soruya ise mourinho, sürekli rekabette olduğu meslektaşı pep guardiola'yı örnek gösteriyor. guardiola'nın ispanyol antrenörlere, arrigo sacchi'nin de italyan antrenörlere zamanında yaptığı gibi, kendisinin de vatandaşlarına olumlu bir imaj oluşturmada ve portekiz'den çıkacak menajerleri avrupa'da ciddi rekabetlere girme konusunda teşvik etmekte olduğunu söylüyor.

    bildiğimiz mourinho işte. yaklaşık 15 senedir onu en üst seviyelerde görüyoruz. ilk adını duyurduğu zamanlardaki gibi hırslı ve farklı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın