• 28072
    altınordu’dan ayrıldım. gelen teklifler var. transfer döneminde bir karar alacağım. tatil sonrasında gelen teklifleri değerlendireceğim ve bir karara varacağım.

    belhanda’yı yakından tanıyorum. 1,5 -2 sene beraberdik. bağlantımızı koparmadık. galatasaray’a yakışır mı, yakışır. kaliteli bir oyuncu. hem 10 numara hem de 6-8 numara pozisyonunda oynayabilir. sadece ara pasları değil, başka özellikleri de var. hem mücadeleyi seviyor hem de ayağını çok etkili kullanıyor. türkiye’de iyi işler yapabileceğine inanıyorum. adaptasyonu iyi atlatması önemli. saha içinde hırçınlığı vardır. haksızlığa pek gelebilecek bir oyuncu olmadığını düşünüyorum. böyle bir futbolcu. o da bu anlamda tepkilerini ortaya koyabilen bir arkadaşımız. çok sempatik ve düzgün bir futbolcudur.

    türkiye’ye gelirse sorun yaşayacağını zannetmiyorum. ingilizcesi zayıf olduğu için türkçe öğrenmesi gerekir. geçen sene hemen hemen her maçı oynadı. iyi performans yakaladı. şu anda ne yapacak bilmiyorum. daha önce fenerbahçe ile ilgili konuştuğumuzda türkiye’ye gelmeyi düşünmüyorum demişti. transfer konusunda ne karara vardığını henüz bilmiyorum ama nereye giderse gitsin katkı sağlayacağını düşünüyorum. galatasaray özelinde bir konuşmamız olmadığını söyleyeyim. orayı çok daha fazla benimsiyor. kendisi milli takımda. bugün yarın kendisini arar sorarım.

    şu an itibarıyla igor tudor’un alışma dönemiydi. bundan sonra kendi sistemine uygun oyuncuları seçecektir diye düşünüyorum. belhanda da tudor’un istediği isimlerden biri olabilir. oynatacağı sistemin içinde belhanda da eğer gelirse yer alacaktır diye düşünüyorum.

    bundan 6-7 sene önce belhanda çok gençti. o zamanlar kendisiyle konuştuğumuzda türkiye’ye gelmeyi düşünmüyordu. bence de en iyisini yaptı. avrupa’da kalarak doğru bir karar verdi. türkiye güzel imkanlara sahip ama avrupa’da futbol anlayışı çok farklı. o dönem düşünmüyordu ama şu anki şartlar ona uygun olabilir. herhangi bir takım özelinde konuşmadık. daha önceki dönemlerde düşünmese de şu dönemlerde türkiye'ye gelebilir. buyursun gelsin, türkiye’nin kapısı açıktır.

    şu anda belhanda milli takımda. onun için çok fazla konuşamadık. kiev’e de mecburen dönecekti. transferle ilgili bir görüşme yapmadık ama sanıyorum önümüzdeki günlerde yine bir konuşma yaparız.

    yeni bir takım kurulması dezavantaj gibi görülse de yeni gelen oyuncular kendilerini kabul ettirmek ister. bunu da bir avantaja çevirebilirsiniz. rusya’da futbol oynadığımda 10’dan fazla oyuncu takıma gelmişti. biz şampiyon olmuştuk. böyle avantajları var. gelecek oyuncularla birlikte iyi bir harmanlama yapılabilirse iyi olur. galatasaray'da sıkıntı, birlik ve beraberliğin ön plana çıkarılmamasından ötürü oluşuyor olabilir. yeni gelecek oyuncuları pozitif yöne çevirebilmek tudor’un elinde. gerekli ortamı sağlarsa tudor başarılı olabilir.

    hasan kabze
App Store'dan indirin Google Play'den alın