resim
Osman Tarık Çamdal
Takım:Sarıyer
Mevki:Sağ Bek
Yaş:33
Boy:1.76
Uyruk:Türkiye
  • 1851
    ülke futbolunun utancıdır aldığı para ve transferi.

    kendisinin aldığı para da, transferi de ne eskişehirspor yönetiminin, ne ünal aysal'ın, ne fatih terim'in, ne de kendisinin ayıbı. kendisinin aldığı para ve bonservis ücreti ülke futbolunun ve ülke futbol federasyonunun ayıbıdır, suçudur.
    şimdi diyelim ki ben patates almak istiyorum. markete gidiyorum, patatesler ateş pahası. soruyorum mağaza müdürüne neden böyle diye. adam diyor ki; khk çıktı artık sadece yerli üreticiden alabiliyoruz patatesi. onlar da 3-5 tane olduğundan geçirebildikleri kadar geçiriyor. biz de mecbur alıyoruz. çünkü patates lazım eve. yabancı üreticiden patates de alabiliyorsun. üstelik daha ucuz ve daha iyi olabiliyor bu patates. ama alırken şöyle bir sıkıntı var, 5 taneden fazla alırsan gümrüğe takılıyor. halbuki senin o ayki patates tüketimin 35 tane.

    bu örnekte kim suçlu? mağaza müdürü mü? adamın eli mahkum.
    yerli üretici mi? adam cebinin derdinde, ticaret yapıyor.
    patates alan tüketici mi? adamın canı en basitinden patates istiyor.

    suçlu o khk'yı çıkartan değil mi?

    tarık'a geri dönelim. tarık kontratının sonuna kadar sanırım daha 3 küsür milyon euro daha alacak. 12 milyon türk lirası falan ediyor sanırım. arkadaşlar, sokaktan 100 insan çevirin. 1 milyon türk lirası için neler yaparsınız dediğinizde duyacaklarınıza şaşırırsınız. yani tarık niye bıraksın parasını?

    tarık'ın transferi zamanında bu khk örneğindeki gibi bir durum vardı, o yüzden yapıldı. hatta burak-selçuk gibi futbolculara uzun süreli yüksek maaşlı kontratlar da o dönem verildi. sonra kural değişti, birden o sözleşmeler, transferler komik duruma düştü.
    suçlu federasyon.
    suçlu kuralları zırt pırt değiştirenler.
    ünal aysal, fatih terim falan gerizekalı değil ki böyle bir şey yapsınlar. emre utkucan da herhalde hmm, tarık dediğin adam 5 milyon euro'luk adam dememiştir. potansiyeli var demiştir, yerli bulmak zor demiştir. fiyatı buydu. çünkü sınır çok dardı. ve daha da daraltacağız diyorlardı.

    başka ülkelerde federasyonlar takımlara yardım eder. iyi futbol için çabalar. bizdekiler de nasıl daha rezil futbol izletebiliriz acaba diye soruyorlar kendi kendilerine. reziller.
App Store'dan indirin Google Play'den alın