resim
Fikret Orman
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:56
Uyruk:Türkiye
  • 1008
    galatasaray kötü gittikçe burası da gitgide ilginç bir yer olmaya başladı. euroleague hakkında gereksiz eleştirilerinin ardından sözlükte kendisine hak verenler çıkmış ki olabilir, bu da bir görüştür. yalnız aynı sözlükte, ki burası oluyor o sözlük, arsen wenger kupa kazanamadığı için yerden yere vuruluyor, hocalığı sorgulanıyor ve hoca değil de ceo olduğu söyleniyor. arsenal' i bir şirket gibi yönettiği, kar ettirdiği ama sporda kardan daha önemli şeyler olması gerektiği savunuluyor.

    ikisi de kendi içerisinde tutarlı ve dikkate değer görüşler. bana garip gelen bu iki başlıkta iki farklı görüşü yazan yazarların bu başlıklar altında çatışmaması.

    euroleague hakkındaki sözlerine dönersek tespitleri doğru olsa da bariz bir kıskançlık da söz konusu. neden daha önce söylemedi demeyeceğim elbette. sonuçta fenerbahçe euroleague' i alınca diğer takım taraftarları ve yöneticilerinin bu organizasyon ve kupa hakkında görüş bildirmesi çok normal. fakat twitterdan okuduğum kadarıyla euroleague gerizekalılık falan demiş sanıyorum. e yok artık. elbette eleştirebilirsin, organizasyondaki eksikleri dile getirebilirsin ama sporu, üstelik de seyirci yönü oldukça önem arz eden bir sporu sadece maddi yönden değerlendirmek gerizekalılıktır asıl. bir kere sırf seyir zevki ve mücadele açısından ben galatasaray' ın orada olmasını isterim bir taraftar olarak. sanki futbolda her sene kar ediliyor da euroleague para kazandırmıyor diye gerizekalılık kabul edilecek. madem zarar ediyoruz kapatalım futbol takımını da?

    sadece bir seyir zevki açısından bile euroleague çok önemli. işin prestij yönü, manevi yönü ise zaten bambaşka. euro cup' ı aldığımızda maddi olarak ne akzandık? o zaman sevinmeyelim, kutlamayalım? böyle gerizekalılık olabilir mi? profesyonel sporun temel amacı, birinci motivasyon kaynağı kupadır, mücadeledir. euroleague de basketbol takımları için bu motivasyonun, mücadelenin, rekabetin zirvesidir. sadece sporun ruhundan yoksun bir aptal ben orada olmayı istemiyorum diyebilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın