• 56
    video hakem uygulamasında usul ve kurallar nasıl olacak net değil ama benim tahminim şöyle;

    1-video hakem hariçten üç hakem olacak. her kritik pozisyonu izleyerek orta hakeme bilgi verecekler. orta hakem maçı kesip kendisi gidip izlemeyecek. dolayısıyla maç devam ederken durdurup anında karar verebilecek. yani fazla zaman kaybı olmayacak.

    2-penaltı pozisyonlarında videodaki hakemlerin uyarısı esas olacak. orta hakem oyunu devam ettirmiş ise ve video hakdm penaltı diyorsa durdurup penaltı kararı verecek, penaltı vermiş ise video hakem aksi kanatte ise penaltı kararı iptal edilecek maç hava atışı ile başlayacak.

    3-ofsaytlarda hakem tereddütlü ise devam edecek, pozisyon ofsayt ise video hakemin uyarısı ile ofsayt kararı verilecek. burada şöyle bir handikap var. pozisyon ofsayt olmadığı halde ofsayt kararı verildi ve oyun durdu. video hakem ise aksi kanaatte işte burada çaresiz ofsayt kullanılacak ya da top tekrar rakip takıma verilecek.

    4-sarı ve kırmızı kartlarda sorun olmayacak çünkü karar yanlış ise geri alınabilecek ve karar değiştirilebilecek. doğru ise zaten sorun olmayacak.

    topun kale çizgisini geçip geçmediği konusu da yine sorunsuz halledilebilecek.

    yani sonuç olarak sadece ofsayt olmayan bir pozisyon ofsayt diye kesilirse sorun yaşanacak. o zamanda çaresiz top rakibe verilerek oyun yeniden başlatılacak.

    diğer durumlarda ise maça ve adil yönetime büyük katkı sağlayacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın