resim
Mircea Lucescu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:78
Uyruk:Romanya
  • 1163
    teknik direktörlüğünü türkiye sınırları hedefse tartışmam ancak avrupa arenasında elit teknik direktörler içinde gayet tabii zaafları olan bir hocadır. futbol ordinaryusu falan demek çok büyük bir saçmalık olur mesela ha gerçekten milenyum sonrasının altın teknik direktörlerindendir. hücum da oynatır.

    benim eleştirimse teknik taktikten ziyade luce'nin hayat görüşüyle alakalı olacak. cidden çok paragöz bir adam. zamanında barcelona için bile gündem olacak kadar başarılıydı. 2010'larda avrupada çalıştırmsk isteyip de çalıştıramayacağı takım yoktu ama o tercihlerini hep paradan yana kullandı. 2000'de galatasaray'a gelişi de para nedeniyle oldu, o kadar formdayken beşiktaş'a gidişi de, şahtar'ı tercihi de para yüzünden oldu. hiçbir zaman projeye bakmadı tam tersi daima kendisine verilen ücrete ve eline verilen bütçeye bakarak seçim yaptı.

    bu da benim kendisine olan sevgimi biraz azaltıyor. bize tekrar yolu düşerse donumuza kafar almasından korkuyorum.

    mesela gerets de 1 şampiyonluk aldı luce de hatta luce süper kupayı da getirdi ama şimdi gerets bir galatasaray efsanesi olup hepimizin sevdası olurken luce çok daha soğuk hatıralar bıraktı ardında. taraftarlar iyi bir bağ oluşturamadığını düşünüyorum. dolayısıyla gelmesi garanti başarı demek değildir bana kalırsa.
App Store'dan indirin Google Play'den alın