• 33
    siyasi görüş veya dünya görüşü gerçekten bireysel bir olaydır ve kişinin görüşü kimseyi ilgilendirmemeli ama en başta
    şunu net olarak söylüyorum. izmirliyim, solcu kesimin demirbaş ailelerinden birindenim ki ben de öyleyim. ancak,

    bir bağnazlığa kurban etmemek lazım kendimizi. objektif bakabilmek gerekir olaylara. ufak bir örnek vermek gerekirse bir sol görüşlü olmama rağmen bana kalırsa,
    ecevit çok önemli bir insandır ama efsane değildir, demirel kişisel olarak kötü bir insandır ama tam bir efsanedir.
    atatürk efsanedir, inönü değildir.

    bu bir örnek mesela. bağnaz bir insan böyle yorumlamazdı.

    veya veya cumhuriyet ve türevi tipleri pek sevmem. nedeni de eleştirdikleri haltları bizzat kendilerinin yapmaları. çok kez halk tv'de hükümet destekçilerine küfredildiğini işittim.
    halbuki şikayetçi değiller mi mevcut hükümetin ve destekçilerinin hanzoluklarından kabalıklarından? aynısını sen de yapıyorsan tartışmaya kapanır konu.
    uğur dündar... yılmaz özdil...
    daha önce de söyledim bu insanları iyi tanırım. tam menfaatçilerdir. sağ kesim gazetecileri çok eleştirmem zira umursamam da. çünkü batmışlar zaten bataklığa. neyini eleştireyim, kendi ideolojimi temsil ettiği söylenen cumhuriyet gibilerini ise eleştirmek bizzat hakkımdır diye düşünüyorum.

    cumhuriyet'i veya uğur dündar- özdil gibileri ''ama zor günler geçiriyorlar'' diye savunmak yanlış çünkü bu insnalar gazeteler her zaman böyleydi. içim yanıyor bu durumdan ama gerçek bu.

    aydın diye geçinen kesimimiz bile yerlerde sürünüyor. nerede aziz nesin muhalifliği?

    nerede nazım hikmet muhalifliği?

    nerede uğur mumcu?

    cumhuriyet benim tasvip ettiğim bir kuruluş değildir. işlerine geldiği gibi hareket eden kurnazlar ordusudur. kesin beni şu an iktidar yalakası falan ilan edenler olacaktır, inkar özellikli ayrıca bir şey yazmayacağım zira eğer insan zihinsel engelli değilse- ki bu da normal bir olaydır yanlış anlaşılmasın- yazdıklarımdan gerekli şeyleri çıkaracaktır.

    aziz başkan sen çok yaşa! bu sözleri elin oğlu değil uğur dündar yılmaz özdiller söyledi arkadaşlar. özdil futboldan anlamaz ama iş menfaate gelince tam bir azizsevere dönüşür. uğur dündar fanatik ve bağnazdır. şike sürecinde fenerbahçe'sinin menfaati söz konusu olunca akp hükümeti ile neredeyse bir cinsel münasebetleri kaldı olmadık. süreç biraz daha uzasa iş oralara bile varabilirdi. çünkü menfaat böyle bir iş. yazık!

    hayatta en çok yıllarca akp hükümetinin adaletini eleştirip binbir hakaret eden uğur dündar'ın, şike sürecinde akp'nin adaletine aşırı derecede güvenmesine gülmüşümdür...

    cumhuriyet de bu zihniyettedir işte.

    sorarlarsa bizden değiller.

    böyle muhalifliğe yazıklar olsun. memlekette bir kurum da tam anlamıyla dik dursun, şerefli kalsın be arkadaş! nerede, peh...

    konu özeline dönersek, ilkokul yıllarımdan kalma bir gazeteden kesilmiş ''tesadüf değil söke söke'' küpürüm vardı odamda asılı. cumhuriyetin bahsi geçen haberini görünce de aklıma direk o geldi. o haberden bize gönderme olmadığını çıkarmak için polyanna değil bağnaz olmak gerek. maalesef.

    aziz yalakası, şike yanlısı bir kurum olmaktan öteye gidemeyecekler. ben de inatla memlektteki son solculardan kalsam da böyle tiplere, omurgasızlara sırtımı dayamayacağım. varsın yalnız mücadele edelim, doğru yol olmadıktan sonra ha binlerce kişiyle yürümüşsün, doğru yolda tek kişi yürüsen daha iyi değil mi?

    artı olarak, cumhuriyetin tesadüf atıflı manşetinin galatasaray'a gönderme olduğunu söyleyenlere hakaret edenlere de sözlük gereken refleksleri gösterecektir diyorum.

    aydınlık günlere inşallah...
App Store'dan indirin Google Play'den alın