• 2
    sike surecinde fenerbahçe'ye korkunç bir destek veren, aziz yildirim'dan bir muhalif yaratmaya calisan, aziz'in hapishane cikisi ilk is olarak mehmet agar'i ziyaret etmesi ve tayyip erdogan'a yanlamasiyla acikta kalan ama buna ragmen hala asiri derecede fenerbahçe yalakaligina devam eden gazete. uzgunum gençler: ne aziz'den muhalif cikar, ne de sikeciler aklanabilir. hirsiz-ugursuz-zorba birileri gelir, o sikecilerle ittifak kurar, siz de got gibi ortada kalirsiniz boyle. mahmut uslu'nun da dedigi gibi sike surecinde fenerbahçe'yi kurtaran r.t. erdogan'dir. onun payandaligini yapan da cumhuriyet gazetesi.
  • 5
    3 temmuz sonrasi baslayan sike davasinda aziz yildirim ve surekasina destek vermis olan gazete. maalesef bu zihniyeti muhalif sandilar. ne oldu? o yildirim hapisten cikti, ilk isi mehmet agar'i ziyaret etmek oldu. ne oldu? fenerbahçeli yoneticiler recep tayyip erdogan'a yanladi, onun sayesinde fenerbahcelerinin kurtuldugunu soyledi. ne oldu? cas ve uefa fenerbahçe'nin sikeciligini tescilledi.

    fakat bunlar ayri sey, bugun baslarina gelen ayri. rejimin polisi tarafindan basilmis, yonetici ve yazarlari gozaltina alinan gazete durumunda bugun. yanlarinda olmak da namus borcu.
  • 7
    malum şartlar altında taraf olmak tek seçenekken, aydın diye dillendirdiğimiz adamların yazdığı gazetede hükumet medyasının kanalları ve gazetelerinin tavrını birebir uygulamaları, böyle bir başlık atmaları, ülkedeki %50-%50 kesimin içinde büyük bir revizyona ihtiyaç duyduğumuzu gösteriyor. ülke iyice takımımızın bu sezon içinde bulunduğu durumunun aynısı. savunduğu dinamiklerin farkında olmayıp, dansöz gibi kıvıranlar ürüyor, yaşıyor. bir bakıma hitap ettiğin kesimi tekrar kendi içinde bölmeye ne gerek var? eğer kapatılırsan, yazarların gözaltına alınırsa bu bir proje değil tesadüf olacaktır cumhuriyet hiç ağlama. destekçin falan değilim bundan sonra.
  • 9
    "tesadüf değil proje" sözünün illaki galatasarayın zaferleri ile kıyaslanarak zikredidiğini sanmıyorum.
    bu şampiyonluğun obradovic'e imkanlar tanınarak salon yapımı ve kadronun korunması şekliyle bir proje çalışması olduğunu ifade ettiğini düşünüyorum
    ayrıca galatasarayın zaferlerine kimsenin söz söylemeye haddi olduğunu düşünmüyorum ve bu tarz denemelere de hiç gocunmam, umrum olmaz.
  • 10
    yine mevzu bahis taraftarlık olunca insanlarin beyninin salterini indirdigini bizlere gosteren gazete.

    sevmedigimiz rakibimiz avrupanın 1 numaralı kupasını almıs, 3-4 yil ustune koya koya ilerleyerek bunu yapmıs, gazete de 'tesaduf degil proje' diye manset atmıs. aslında hersey normal. amma velakin iste taraftar olunca insanlarin cogu beyinlerini aldirdigi icin bunda takacak birsey buluyorlar.

    hatta bunun üstünden yazarların gözaltina alınmasına bile 'oh' diyecek hale geliyorlar. kafayı yemissiniz yemin ediyorum.
  • 11
    öncelikle gelin itiraf edelim, "tesadüf değil proje" başlığından rahatsız olmadınız. sadece başlık cumhuriyet'in olduğu için rahatsız olmuş gibi davranıyorsunuz. çünkü galatasaray sözlük'teyiz ve cumhuriyet'e gömmek için en az tepki alacağınız yol bu.

    ben fener'in bir ekol olduğunu düşünmüyorum ancak obradovic'i, gherardini'yi getirip tüm kontrolü bunlara vermek bir projedir. üstüne üç sene üst üste euroleague'de f4 görüyorsan bu da başarının tesadüf olmadığının kanıtıdır.

    ciddi ciddi fener'in aldığı bir avrupa kupası'ndan sonra "tesadüf değil" proje başlığıyla haber yaptıkları için "belli projelerin sözcüsü" demek komik kaçıyor. biliyorum kuyruk acısı var ancak daha başarılı bir şey bulabilirdiniz saldıracak, en azından amacı belli etmemek için.
  • 13
    pek sevdikleri aziz yıldırım'ın sözlerine atıfta bulunarak tesadüf değil proje manşetini atan gazete. birbirimizi kandırmaya gerek yok. hele bu manşet üzerinden muhalifçilik oynayıp, milleti akp'li ilan etmeye hiç gerek yok.

    daha geçen yaz koskoca camia cemaatçi ilan edildiğinde sözcüsü, oda tv'si, cumhuriyet'i bizi korudu mu yoksa galatasaray'a bok atma fırsatı buldukları için akp'lilerle bir olup bize mi saldırdı biraz araştırın.

    anlıyorum, muhalif ses azaldığı için kalanları da kaybetmeyelim diye düşünüyorsun ama koruduğun adamların adi birer galatasaray düşmanı olduğunu da unutma.
  • 14
    --- alıntı ---

    fenerbahçe bu sezona da 27-28 milyon avro’luk kadrosunu önemli ölçüde koruyarak girdi. obradovic’in takımı başarı basamaklarını tırmanarak önce thy euroleague 4.’lüğü, ardından 2.’liği elde edip üst üste üçüncü kez katıldığı final four’da 2016-2017 sezonunun şampiyonu oldu.

    --- alıntı ---

    demin haberin içeriğine bile bakmadan "tesadüf değil" ile kastedilenin uzun süreli euroleague başarısı olduğunu yazmıştım. haberde de neredeyse birebir aynı ifade geçiyormuş. şu haberi yapan her kimse "tesadüf" kelimesini kullanırken uefa kupası'nı aklına getirmediğine eminim. keza ben de getirmedim çünkü uefa kupası tesadüf falan değil.
  • 15
    fenerbahçe erkek basketbol takımına hiçbir aklı selim insanın tesadüf diye çamur attığı yokken, zaten iddia edilmeyen bir durumu savunurcasına tesadüf olup olmamasının manşete taşınması, okuyucunun iyi niyetiyle aklına uefa kupasını getirmemesiyle geçiştirilemeyecek bir art niyet durumudur.

    biz galatasaraylılar olarak ne zamandır uefa kupası tesadüf değil savunmasını yapmak zorunda zaman zaman kalıyoruz? aziz yıldırım ve zihniyetindeki ergen insanlar böyle bir iddiada bulununca. e euroleague'le ilgili böyle bir iddia olmadığına göre tesadüf olmadığını vurgulamak elbette bir şeye hizmet ettiği için yapılıyor. o da galatasaray'ın uluslararası başarılarına çamur atmak. (bu manşette gizlice çamur atışan şeylerden biri kadın euroleague şampiyonluğu da olabilir).
  • 17
    kendilerinin ne bok olduğu 'tehlikenin farkında mısınız' reklamlarından beri bellidir. 'tesadüf değil proje' başlıklarını savunmak için kıvırmanın anlamı yok. ben de başlığı görünce acaba röportaj yapmışlar da aziz yıldırım mı böyle bir şey demiş diye habere tıkladım. gerçi öyle olsa ''tesadüf değil proje'' olurdu başlık ama o da yok. aziz yıldırım yıllardır galatasaray'ın avrupa başarılarına tesadüf dediğini küçücük çocuk bile bilir. böyle bir başlığın fenerbahçe hakkında haber yaparken atılması tahrikten başka bir şey değil. osuruktan nem kapan bir insan değilim, bu başlıktan da rahatsız falan değilim. sadece kimin ne bok olduğunu görmek istemeyenlerin gözüne sokmak açısından bir örnek ama kör olunca insan, onu da göremiyor. muhalif olacağım diye pkk, fetö, dhkp-c gibi terör örgütlerine kucak açan bu gazete temsil etse etse can dündar gibi sahtekarları temsil eder.

    haberin içeriğinde daha da komik bir kısmı aktarayım size.

    --- alıntı ---

    fenerbahçe’den önce 1999-2012 yılları arasında yunan ekibi panathinaikos’la kupalara ambargo koyan obradovic, 8 euroleague final four’unda 5 kez şampiyon oldu. 57 yaşındaki deneyimli koç, yunan ekibiyle 13 yılda 11 kez de lig kupasında zafere ulaştı.

    yeni bir sayfa

    kariyerinde yeni bir sayfa açmak isteyen başarılı çalıştırıcıyafenerbahçe bu şansı tanıdı. başta başkan aziz yıldırım olmak üzere yönetim, sarı-lacivertli takımın basketbol şubesini 25 milyon avro gibi tarihinin en yüksek bütçesiyle zeljko obradovic’e emanet etti.

    --- alıntı ---

    ahahahahahaha fenerbahçe hocaya bu şansı tanımış. şans. tanımış. başta aziz yıldırım olmak üzere. aziz yıldırım.

    güzel yalıyorlar yalnız.
  • 18
    burda bize çakılan lafı görmeyen arkadaşlar bir doktora görünsün. en kısa sürede.

    adamlar sadece muhalif diye bize antu seviyesinde çaktıkları lafı nasıl görmezden gelebiliyorsunuz veya yok öyle dememişlerdir diyebiliyorsunuz inanılmaz. tam şekiplik bir laf. hatta başlık atılmadan bir fenerli atılacak başlığı söylediyse hiç şaşırmam. ama sırf hükümete ters diye buna bir şey yokmuş gibi davranmayı da asla kabullenmem.
  • 19
    https://twitter.com/...s/866866325964115968

    tesadüf değil proje bize lafı çakmıştır,arkadaş,ben buna alındım.galatasarayın uefa kupasını almasına aziz tesadüf demedi mi? dedi.inceden bize gömmüşler.

    onlar alınca başarı,biz alınca tesadüf,bunlar algı operasyonu beyler.

    benim hayat felsefem:kim galatasaray düşmanı ise allah onun bin belasını versin.

    senden nefret ediyorum cumhuriyet gazetesi.

    bir pankart vardı galatasaray düşmanlarınının anasını... onlara hatırlatayım.

    derhal özür tweeti atmaları lazım.

    benim bu hayatta bir ailem birde galatasarayım var onlara hiç bir şekilde toz kondurmam.
  • 20
    ideolojik bağnazlığın lüzumu yok, bal gibi galatasaray için kullanılmıştır malum başlık. üstelik aziz'in kupa sonrası "bu başarının tesadüf feğil, devamlı olması için çalışacağız" minvalindeki açıklamasından sonra, hala "bu başlığı o amaçla kullanmamışlardır" demek pollyannacılığın ya da ideolojik bağnazlığın daniskasıdır.

    sadece şunu sorun kendinize, benzer bir başlığı hükümet yandaşı bir gazete atsaydı acaba o zaman da "öyle demek istememişlerdir" diyebilecek miydiniz?
  • 21
    aa galatasaray taraftarına bak ne kadar da tatlı, taraftar olunca beynimizi aldırıyormuşuz falan ah aman ne güzel yorum bunlar.

    "tesadüf değil proje" manşetinde galatasaray'ın uefa kupası için yapılan tesadüf yakıştırmasına gönderme olmadığını öne sürmek için ya çok düşük iq sahibi ya da norveçli falan olmak gerekir.

    kendisine "yakışmayanı" yapmış olan gazete.
  • 23
    http://www.cumhuriyet.com.tr/...duf_degil_proje.html

    tesadüf lafı gördüğümüz yerde nem kapar hale gelmişsek, aziz yıldırım bu söyleminde başarılı olmuş demektir. uefa kupası kazanmanın tesadüf olduğunu kime söyleseniz güler. ama bu laftan alınabilecek kıvama getirmek de aziz yıldırım'ın başarısı olmuş o halde.

    tesadüf yazısı görüp de araya bu gazete terör örgütlerine kucak açıyor söylemini sıkıştırmak da başka bir yazının konusu. eğer bu gazete bizim avrupa kupamıza laf çakma gayesinde ise komik kaçıyor der geçerim. alakasız olmuş zira. kötü bir habercilik, alakasız ve vasat bir gönderme, işini iyi yapamama gibi bilimum laflar edilebilir. lakin, benim bağlantı kuramadığım iki ayrı spor olayını bağdaştırıp bir de laf gönderme yapacaklarını, üstelik bunun da bizim taraftar tarafından anlaşılıp alınılacağını duysam inanmam. gördüm. inanırım. zira pkk'ya kucak açan, fetöcü, neo-liboş, yeni nesil fetöcü bir gazete yaftası ancak bizim ülkede mümkün.

    yaftada sınır olmayan olağanüstü ülkemde, aziz yıldırım gibileri de karşılığını gördüğü için her dem popüler olacaktır.
  • 24
    ideolojik körlük o kadar almış yürümüş ki ayan beyan ortada olan bir olayda -ki çok çeşitli örnekleri daha önce yaşanmış olmasına rağmen- taraftarlık kavramının "beyni aldırmak" ile eş tutulmasına sebep olabiliyor.

    şunu unutmayalım o halde, beynimizi bir spor takımına mühürlersek sportif alanda körlük, yobazlık, bağnazlık gibi olumsuz sonuçlarla karşılaşabiliriz. eğer beynimizi ideolojik manada bir akıma mühürlersek hayatın genelinde körlükle, bağnazlıkla, yobazlıkla yaşamak zorunda kalabiliriz.

    tıpkı, fol yahut yumurtanın fikrinin dahi dolaşmadığı ortamda "tesadüf" içerikli manşet atanı savunmak için aynı takımı tuttuğun taraftarlara "beynini aldırmış" demek gibi.
  • 25
    cumhuriyet ülkede okunabilecek iki-üç gazeteden biri.

    fakat fenerbahçe'nin yayın organı gibi çalıştığı da su götürmez bi' gerçek.

    uzun süreden beri cumhuriyet okuruyum özellikle şike davasında aziz yıldırım ve fenerbahçe'ye büyük destek vermişti. ali ismail korkmaz fenerbahçe yıkılmaz gibi aziz yıldırım'ın safları sıklaştırıp kendini kurtarmak için araçsallaştırdığı sloganların görünen yüzünü haber yapmış fakat arkada dönen dolapları aziz yıldırım'ın rıdvan dilmen, nihat özdemir, faik ışık ve adını unuttuğum kişilerce recep tayyip erdoğan ile kurduğu ilişki ağlarını haberleştirmemiştir.

    başlıkta galatasaray'a gönderme var mı orasını bilemem ama cumhuriyet gazetesi fb tv gibi çalışır orası kesin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın