• 2
    türkiye gibi ülkeler için oldukça normaldir. dünyada da oldukça sık rastlanmaktadır aslında. tabii kendinizi barcelona, real, city, chelsea, united vb. zannetmiyorsanız.

    30 yaş futbolcular için oldukça makul bir yaştır. 34 filan oyuncusuna göre değişir. ama 30-32 yaş arası futbolcular işin tecrübe kısmıdır. futbol her ne kadar artık fizik gücün ön planda olduğu bir oyun olmaya evrilse de hala daha doğru yerde doğru işleri yapabilecek futbolcular sonuçları belirler.

    dünyada neredeyse hiçbir büyük takımın 24-25 yaşında gençlerden kurulmuş kadrosu yoktur. olmaz çünkü. işte bunu yapan arsenal en güzel örneklerden birisi. çünkü futbolda halen daha tecrübe önemlidir. özellikle bazı mevkilerde.

    bu dönemin yetişkinleri olarak bizlerin kanına işledi cm-fm serileri. orada gencecik, adı sanı duyulmamış oyuncularla takımlar kurup şampiyonlar ligi'ni aldık. oyuncuları 70-80 milyon €'lara sattık. yenilerini alıp başarıyı sürdürdük.

    ama gerçek hayat öyle değil. açın bakın transfermarkt'a. liglerin ilk 4 büyük takımlarına bakın. göreceksiniz ki ilk 11'lerinde 30 yaş ve üstü 3-4 oyuncu oluyor genellikle. herhalde o takımlar da salak değiller.

    doğru planlanmış, iyi maliyetlendirilmiş ve doğru analiz edilmiş 30 yaş üstü futbolcudan zarar germez. sen gider cris filan alırsan patlar tabii elinde. ama drogba'yı getirirsen mutlaka katkı alırsın. hem madden hem manen. bu yüzden "yaşlı" diye her futbolcuya burun kıvırmamak lazım. zira hep söylüyorum, katar ve çin'den tek farkımız avrupa kupalarında oynayabiliyor olmamız.

    ekleme:

    hep söylüyorum. ajax deniyor, porto deniyor, dortmund deniyor... yahu biz hollanda, portekiz, almanya mıyız bir kere? yani bunu neden yok sayıyoruz sürekli? bu ülkeler olmadan bu takımlar olunabilir mi? allah aşkına yapmayın etmeyin. bu ülkeden transfer olan en pahalı futbolcu arda turan. o da 12 milyon €'ya gitti. türkiye'ye genç oyuncu getirip yurt dışına satamazsınız. kimse iplemiyor bu ligi çünkü. bakın görün bruma kaça gidecek? kendi hayal dünyamızda yaşıyoruz.

    bu ligin kalitesi artmadıkça, bu ligde kaliteli futbolcular oynamadıkça ve bunların olması için türkiye'nin ekonomik ve siyasi yapısı köklü şekilde değişmedikçe bu ülkede 24-25 yaşında futbolcu yetiştirip satma olayı ancak ve ancak yabancı sınırı konursa anadolu kulüplerinin üç büyükleri yolma operasyonu olabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın