• 5
    galatasaray'ın yönetim sorunu olduğu bariz ama bu futbolcuların bir sorun olduğu gerçeğini değiştirmez. asıl sorunda galatasaray'ın yerli futbolcuların yetersizliğidir. şu anda maaş yükünden dolayı sneijder gönderilsin diyenlerdenim maaşında indirim olursa kalsın, jubilesini galatasaray'da yapsın da isterim. galatasaray hakan şükür, hasan şaş, ümit karan, necati ateş jenerasyonundan bu yana kaliteli yerli oyunculara sahip olamadı.

    belki selçuk geldiği ilk sene fark yaratan yerliler arasında sayabileceğimiz bir isimdir ama ne ilk seneyse hala daha o ilk senenin ekmeğini yemekte. semih ujfalusi'nin gölgesinin zekatı olamayacak kabiliyet yoksunluğuyla ujfalusi'nin hala ekmeğini yemekte. sabri zaten nasıl bir vaka, yıllardır defansı berbat milli takıma bile seçilemeyen bek'in galatasaray'da ne işi var anlamak mümkün değil. serdar aziz, ahmet çalık gibi isimler ise yoklukta bile oynatılacak adamlar değil. bunlar arasında belki burak yılmaz ve yasin öztekin kadroya girebilecek, yedekte iş yapacak adamlar arasında sayılabilirdi.

    bu kabiliyetsiz yerlilerden oluşacak bir kadroyla 35 maç içinde 10 maç kazanırız diyen varsa gitsin muayene olsun. basit bir örnekle melo, sneijder, drogba, elmander, eboue, ujfalusi gibi adamların yanına yerli serpiştirsen en kötü şampiyon olur bu arada şampiyonlar liginde çeyrek final görürsün. bunların yanına kabiliyetli yerlilerden veya kaliteli yabancı oyunculardan koyarsan da şampiyonlar liginde final görürsün.

    galatasaray'ın asıl sorunu iş bilmeyen çavuşlardır. kayseri'de bile oynayamayan yeteneksizler galatasaray'la şampiyonlar ligi maçlarına çıkıyorsa, sözleşmeleri uzatılıyorsa taraftar galatasaray'dan soğur. mücadele eden adama sabırlıdır taraftar biraz da yeteneği varsa baş tacı eder. sen dalga geçer gibi hala sabri'yi yollamayıp, semih'i, selçuk'u elde tutmaya devam edersen seneye yine dördüncülük mücadelesi verir sonra sorunu futbolcular dışında bir yerlerde aramaya devam ederiz. ama doğru önerme bu yeteneksizleri yollamayıp, para aklama amaçlı saçma sapan transferler yapmaya devam ediyorsan sorun yönetimdedir.

    belirtmek isterim ki yerli futbolcu düşmanı değilim. ligin alt sıra takımlarında oynayabilecek, 2. lig takımında oynaması gereken gelişime açık olmayan futbolcuların galatasaray'da oynamasına karşıyım. donk, ontivero, carole gibi yabancılara da sırf yabancılar diye saygı duymam. yerli veya yabancı yetenekli, iş ahlakı olan futbolcu galatasaray'a layık olan futbolcudur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın