resim
Igor Tudor
Görev:Teknik Direktör
Takım:Lazio
Yaş:46
Uyruk:Hırvatistan
  • 1654
    şimdi "takımı 3'lü defansla oynattı, bilmemkimi yedek bıraktı yerine bilmemkimi oynattı" muhabbetini bir kenara bırakırsak çok daha temel bir sorunumuz olduğunu açıkça görüyoruz. galatasaray dursun özbek denen tarifi imkansız adam geldiğinden bu yana rakiplerinden daha güçsüz kadrolar kuruyor. sezon boyunca as oyuncu olarak oynattığımız tolga ciğerci, sabri sarıoğlu, ahmet çalık ve semih kaya ne fb'de ne bjk'da ilk 11 oynayamazdı. selçuk inan, martin linnes ve lionel carole fb'de ara ara şans bulurdu ama bjk'da türkiye kupası harici forma göremezdi. kısacası açıkça görüldüğü üzere büyük bir kadro kalitesi sorunu ile karşı karşıyayız.

    bu kadroyu düzeltmedikçe istersen brian clough'u mezardan kaldırıp getir, başarı elde edemezsin. ne kadar ekmek, o kadar köfte. bu kadroyu düzeltmenin iki yolu var ve ikisini de aynı anda yapmak zorundasın:

    1- eksik mevkilerde doğru isimleri doğru maliyetlere transfer edeceksin
    2- elinden çıkaramadığın vasat futbolcuların sırıtmadan görevini yapmasını ve hatta gelişmesini sağlayacaksın

    riekerink'in en büyük hatası sneijder ve selçuk'u yedekleyebilecek bir oyuncu istememesi oldu. ikinci hatası da devre arasında düzgün bir stoper alınması için ısrar etmek yerine ahmet çalık'a razı olmasıydı. ahmet yerine başakşehir'den epureanu'yu alsaydık bile kayserispor'dan iki kafa golü yemezdik. karabükspor'dan 82. dakikada kafa golü yiyip mağlup olmazdık. beşiktaş maçında üç kişinin arasındaki talisca'ya faul yapıp balık bir gol yemezdik. antalyaspor'a ayağındaki topu iki defa kaptırıp zorla gol hediye eden bir stoperi oynatmazdık. her neyse, bunları yazdıkça sinirlendiğim için kısa kesiyorum ama ne demek istediğimi anladınız sanırım. stoper rotasyonu ahmet çalık-semih-hakan balta-chedjou olan, ortasahasında selçuk-tolga-de jong-josue oynayan bir takım fazla ileri gidemiyor. gelecek sene aynı isimler oynamaya devam ederse gelecek sene de gidemeyecek.

    tudor bruma'ya isterse saha kenarında ağız burun dalsın, isterse bu sezon kalan maçların tamamını kaybetsin umrumda bile değil. umrumda olan tek şey yazın yukarıda söylediğim bu iki maddeyi doğru uygulayıp uygulayamayacağı. yoksa bu seneyi dördüncü mü yoksa beşinci mi tamamlayacağımız konusuyla ilgilenmiyorum. tudor eğer sabri'yle sözleşme yenilenmesine razı olacaksa, josue'ye iki küsür milyon euro bonservis ödetecekse, çer çöp oyuncuları takıma dolduran yönetici görünümlü soytarılara uyacaksa defolsun gitsin. yok eğer iyi futbolcular getirecekse, formasının hakkını vermeyen bankamatik futbolcularını sepetleyecek veya sırıtmadan oynayabilecek bir seviyeye getirecekse başımın üstünde yeri var.

    yoksa hamzaoğlu'nu kovmasaydık ligi en kötü ilk üçte bitirirdik, bunu bütün galatasaraylılar biliyor. fakat kimse "keşke hamza hoca geri gelse" demiyor. çünkü hamzaoğlu kalsaydı çer çöp oyuncular oynamaya devam edecekti. denizli'yi bu çöpleri temizlemesi için getirdik, gitti donk'u alıp üstüne tüy dikti. bunun üzerine bütün iş riekerink'e kaldı ancak onun gücü de bir yere kadar yetti. şimdi hiçbirimizin kayıp geçecek bir sezona daha tahammülü yok.

    tudor yazın doğru kadroyu kursun, sezon başladığında kadroyu doğru kullanamadığını görürsek hoca değiştirmek çok kolay. 2007-08'deki kadro hocasız, 2014-15'teki kadro neredeyse hocasız şampiyon olmuştu. iyi takımı iyi oynatacak hocayı kolaylıkla bulursun. ama kötü takımı iyi bir takım haline getirecek hocayı kolay kolay bulamazsın.

    tudor bu hoca mı değil mi bilmiyorum ama bu sezon aldığı skorlar üzerinden bu konuda tahmin yürütmek doğru değil. çünkü galatasaray'ın öncelikle maç kazandıracak bir teknik direktöre değil, maç kaybettirmeyecek bir kadroya ihtiyacı var. benim tudor'dan tek arzum da bu kadroyu kurması. başarısını da, başarısızlığını da buna göre değerlendireceğim şahsen.
App Store'dan indirin Google Play'den alın