resim
Igor Tudor
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:46
Uyruk:Hırvatistan
  • 1319
    10 nisan 2017 başakşehir galatasaray maçı'na resmen ortasahasız çıktı. zaten maçı isabetli şut çekemeden tamamlamamız da bunu gösteriyor.

    forvet arkası rolünü anladığım kadarıyla bruma'ya vermiş. fakat bruma hiçbir şekilde ortasahada anlamlı bir pres yapamadı, oyun kuramadı veya pas istasyonu olamadı. alışık olmadığı bir mevki, gayet normal bir durum. bu sebeple galatasaray adeta 4-2-4 oynadı, haliyle ezildi ve oyun tamamen ibb'nin istediği senaryoyla oynandı. yenilen goller defans oyuncularının niteliksizliğini bir kere daha ispat etti ama sen kaleye şut çekemeden maç bitiriyorsun.

    defans oyuncularının hıyarlığı başka bir sorun, tudor'un korkunç taktiksel hataları başka bir sorun. hadi defans oyuncuları maçı sattı diyelim, iyi de satmasalar yine yenilecektik? kaleye şutumuz yok yahu. çünkü maça ortasahasız çıkmışız. adamlar on adamla yarısahamızda takılıyor, pas bağlantılarını kuramadığımız için kontratağa bile çıkamıyoruz. neden? çünkü elimizdeki en iyi pasör olan sneijder yedek kulübesinde. kanatlara topu josue denen angut mu atacak, selçuk denen salyangoz mu atacak? yoksa top sürmekten başka bir şey yapmayan bruma mı atacak?

    bir başka sorun devre arasında yine hiçbir değişiklik yapmaması. trabzonspor maçındaki gibi devreyi yenik kapadığı halde aynı taktik ve aynı oyuncularla ikinci yarıya başlaması. bile bile lades demesi. arkadaş ne plan yaptıysan yaptın ama tutmadı işte. b planına niçin dönmüyorsun? fatih terim olsa ikinci yarıya banko iki değişiklikle başlar, yenilse bile direnerek yenilirdi. bu akşam maalesef ibb'ye karşı hiçbir direnç gösteremedik. tam kadro çıktığımız bir maçta ibb'ye hiçbir direnç gösteremediysek bunun suçlusu teknik direktördür. "o öyle yaptı, bu böyle yaptı" deyip savunulamaz.

    tudor geldiğinden bu yana üç kritik maç oynadı. beşiktaş maçı'nda suçlanacak bir hatası yoktu. ama trabzonspor ve başakşehir maçlarını yanlış taktikleriyle bizzat kendisi rakibe hediye etti. eğer fenerbahçe maçı'nda da aynı şeyi yaparsa bu takımdaki geleceği ciddi manada sorgulanacaktır. umarım aynı hatayı üçüncü kez yapmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın