• 11
    kimi zaman ben de kendimi çok zor tutuyorum buraya siyasi şeyler yazmamak için. görüşlerim medyada yer almıyor, ülke bir süreçten geçiyor ve bu süreçte güçler dengeli çarpışmıyor, tartışamıyor. içimi dökesim, kendimi aktarasım geliyor ama çoğu zaman frenliyorum. bu kardeşimiz işte bunu yapamamış, dünyanin en insani şeyidir bu.

    galatasaray sözlük anayasası'na bugün itibariyle girdiğim bir entry'de özellikle seçim dönemlerinde en azından bir başlık açılıp insanlar kendi görüşlerini burada aktarabilir, kendini ifade edebilir diye bir öneride bulunmuştum. şu dakikaya kadar pek karşılık bulmuşa da benzemiyor. (bkz: #2145510)

    nasıl ki (bkz: 15 temmuz 2016 darbe girişimi) başlığı sözlükte mevcut ise, bir (bkz: referandum 2017) başlığı da açılabilir. insanlar da görüşlerini saygılı bir şekilde, kimseye cevap vermemek şartı ile aktarır ve hem içlerini dökerler hem de medyada görülemeyecek şeyleri insanlara aksettirmiş olurlar. iş eğer sözlükte durum siyasete girmemeli, burası galatasaray ile alakalı bir sözlük durumuna geliyor ise 15 temmuz ile ilgili olan başlık da gayet galatasaray ile alakasız ve siyasi bir başlıktır. fakat ülke için çok önemli bir zamanın gündemi ve güncelin olgusu olduğu için kaldırılmamıştır ve bulunması da gereklidir. şimdi de büyük bir referandum sürecine giriyoruz, başkanlık oylayacağız, 15 temmuz'dan daha az mı değerli bu durum? bir de bu açıdan bakmak gerekir diye düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın