resim
José Mário dos Santos Félix Mourinho
Görev:Teknik Direktör
Takım:Fenerbahçe
Yaş:61
Uyruk:Portekiz
  • 1724
    bu aralar başı bayağı ağrıyor.

    öncelikle sene başına gidelim. pogba'nın takıma katıldığı zamanlar, aşağı yukarı n'golo kante'nin de chelsea'ye transfer olduğu dönemlerle yakındı. jose mourinho, bir basın toplantısında (hatta bu basın toplantısı galatasaray ile oynanan hazırlık maçına da yakın bir tarihteydi) pogba'nın takıma katacağı kalite ve oyun temposundan, aynı zamanda da takımın lider karakterde bir ofansif güce sahip olacak olmasından dolayı hava atıyordu. fakat işin bir başka boyutu vardı, ki premier lig'in akışkan ve topun sürekli aktif pozisyonda olduğu bir yer olması, pogba'nın juventus'taki dominant karakteri ile pek benzerlik göstermedi. şöyle ki, juventus topa sahip olan ve rakibini kendi yarı sahasına hapseden, bir anlamda gerek toplu, gerekse topsuz oyunda kaliteli oyuncuları ile şans tanımayan bir yapıdaydı. fakat premier lig'deki bu bahsettiğim oyun standardının, pogba'nın bu oyuna adapte olmasını da zorlaştırdığını kabul etmek gerekirdi.

    işte mourinho bunu öngöremedi.

    ve bu belki de alex ferguson'un neden pogba'dan bu kadar çabuk vazgeçtiğinin de bir nişanesi olabilirdi. pogba mükemmel bir futbolcu. top tekniği, uzun pasları, şutları, hatta belki de fiziği ile bile ideal bir sporcu görünümünde. ama gel gelelim, ideal bir orta saha mı, işte bu biraz tartışılıyor. juventus'ta gerek khedira, gerekse vidal ve marchisio pogba'nın özellikle defansif açıklarını büyük ölçüde kapatıyordu. ama manchester united orta sahasında, orta sahanın geri kısmını toparlayacak bir adam yok. var elbette, ama juventus'taki kadar meziyetli değiller. carrick ve fellaini bu görev için uygun adamlar gibi gözüküyor, fakat carrick artık alex ferguson döneminden oldukça uzakta yaşından dolayı.

    fellaini de zaten siz deyin elektrik direği, ben diyeyim bostan korkuluğu niyetine görev yapıyor.

    kadro planlamasındaki bu hata, mourinho'nun bu sezonki formsuz takımının en önemli sebebi. elbette ekstra yaşanan sakatlıklar da bu duruma tuz biber oldu. son oynanan west brom maçı için seçilebilecek 19 adet oyuncusu vardı portekizli'nin.* ama bunu da öngörmesi gereken mourinho olmasa bile rui faria olmalı.* sahi ya, acaba manchester united değil de, hocaları mı formsuz? hem moyes, hem van gaal, hem de mourinho nasıl bu kadar kötü bir planlama yapabilirler ki? en az iki adet süpürücüye, bir adet de üst düzey bir sol beke sulansalar hiç fena olmaz gibi. hatta bir tane de stoper dedikodusu var, ki benficalı victor nilsson-lindelöf ile yaz transfer sezonunu açması yüksek ihtimal.

    tıpkı galatasaray gibiler. forvet paris, defans şırnak :(
App Store'dan indirin Google Play'den alın