resim
Igor Tudor
Görev:Teknik Direktör
Takım:Lazio
Yaş:46
Uyruk:Hırvatistan
  • 1040
    https://twitter.com/...s/841226247267078148

    şu söylemde bulunduğuna inanmak istemediğim teknik direktörümüz. selçuk ismini bir kenara bırakıyorum. herhangi bir futbolcu olabilirdi. sneijder de olabilirdi isim. fark etmez.

    öncelikle bir oyuncuyu diğerlerinden ayırmak başlı başına yanlış. sakatlanmayan tek oyuncu selçuk değil. kaldı ki tek oyuncu o bile olsa (ki mümkün değil) sakat oyuncuların sayısının hızla artması tek bir oyuncuyla açıklanamaz.

    her vücut antremana farklı tepki gösterir. yani takımdaki sorunu aslında sakatlanmayan değil sakatlanan oyuncuların sayısı gösterir. 28 kişilik kadrodan 10 oyuncu sakatlanıyorsa burada bir sorun var demektir. "ama 18 oyuncu sakatlanmadı" denmez. demek ki bir takımın bütününe uygun olmayan bir antreman sistemi mevcuttur.

    ikincisiyse bir teknik direktör oyuncularını ortaya atarak kendisini aklamamalıdır. senin elinde bir takım var. teknik direktörlerin çok azının, onlar da orta sıra takımlarda, tamamen kendilerine uygun bir kadro kurma şansları mevcut. büyük takımlarda teknik direktörler genellikle ciddi maliyet yapılmıi zamanında başarılı olmuş anca başarıyı sürdürememiş takımlara gelirler. barcelona bile kendisine uygun bir teknik direktörü takımının başına getirir. yani büyük takımda teknik direktör seçici değil seçilendir. bu yüzden de "benim antremanlarımda sorun yok, oyuncularda sorun var" deme hakkı yoktur büyük takım teknik direktörünün. antremanlarda çok yoğun ve çok sayıda sakatlıklar yaşanıyorsa burada teknik direktörün "bana ne oyuncular kabahatli" dememesi, dönüp kendi antreman tekniklerini sorgulaması lazımdır.

    işin "isim" kısmına geçmek istemiyorum. zira bu söylemin tudor'a ait olduğunu düşünmüyorum. ancak eğer gerçekten bu söylem tudor'a aitse durum sandığımdan daha içler acısı demektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın