• 500
    neden avrupalı kulüpler başarılı hiç düşündünüz mü? sadece lobileri güçlü olduğu için mi sanıyorsunuz? tam tersi güçlü lobi sadece bir araçtır, amaç başarılı bir şekilde kulübü yönetmek ve daimi başarıya ulaşmaktır. olay aslında çok basit profesyonel olacağız kurumsal olacağız ve başarıya ulaşacağız. profesyonel futbol kulüpleri arasında başarıya ulaşanların ortak özellikleri kulüpleri kurumsal şirketler gibi yönetmeleridir. bizde de kulüpler şirketler gibi yönetilir! ancak klasik türk patron şirketleri gibi yönetilir. kurumsallık ülkemizde iş kanununa uymak olarak algılanırken aslında bu zaten zorunluluktur. yani o patron zaten sizi haftalık 45 saatten fazla çalıştırırsa mesai ödemek zorundadır veya size hafta tatili vermek zorundadır. gerçek kurumsallık vizyondur, kurumsallık misyondur, hedefe ulaşmaktır kurumsallık.

    peki bir futbol kulübü bunun için ne yapmalıdır işte asıl mesele budur. bunun üzerine saatlerce konuşabiliriz ancak bu adımlar için temel olarak şunları sıralayabiliriz.

    1) kulübün misyon olmalı – bizde bu ilk gün belirlenmiştir “amacımız; bir renge bir isme sahip olmak, ingilizler gibi toplu halde top oynayabilmek, türk olmayan takımları yenmektir !” bakın bu misyondur görev bellidir
    2) vizyon olmalıdır yani gelecek vadeden ahmet çalık değil gelecek vadeden brumalar alınmalıdır veya dünya markalarını ekibinize kazandırıp kulübünüzü ilgi odağı yapmanızdır güçlü sponsor desteği sağlamanızdır.
    3)hedef olmalıdır ve o kupa bir gün ellerimizde havaya kalkmalıdır.

    bu üç kriter belirliyse geri kalan artık bunlara uygun şekilde kulübü yönetecek bu doğrultuda hareket edecek yönetimler oluşturmaktır.
    şimdi düşünün başarılı kurumsal şirketlerde personel atamaları kişinin performansına ve niteliklerine göre yapılırken vasat patron şirketleri nasıldır? ben söyleyeyim baştaki patron kardeşini müdür yapar onun oğlunu başka departmana yönetici yapar yeğeninin arkadaşına masa başı iş verir vs vs tanıdık geldi değil mi? kısaca başarıya ulaşmak için tez zamanda bu yönetimin gidip kulübün yönetimini profesyonellerin alması gerekmektedir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın