• 516
    fanatik bayern munih taraftari alman ev arkadasim sayesinde bu sene alman olmanin, dahasi bayern munih taraftari olmanin nasil bir sey oldugunu bir nebze anlamaya basladim.

    oncelikle bu adamlar kurallara cok bagli olmakla beraber kurallar dahilinde oldugu surece kimseye karsi bir acima belirtisi gostermiyorlar. macin sonuna kadar daha fazla gol, daha fazla fark istemekten bikmiyorlar. onun disinda hataya tahammulleri yok. mesela cok dandik bir bundesliga maci, bayern ilk yari 3-0 one gecmis, mac kafada coktan bitmis. ilk yari uzatmasinda kacan cok da basit olmayan bir golden sonra ev arkadasim kizip bunu kacirmamasi gerekiyordu diyor, ki kendisi hic de ciddi bir tip degil. ustune alismis olduklari futbol seviyesi o kadar yuksek ki hic bir oyuncularini ovguyle abartmiyor, ve de yapilan hatalari veya oyuncularin eksikliklerini kesinlikle gozardi etmiyor. o adamin hangi gozle izledigini gordukten sonra bayern munih nasil surekli bir makine gibi oynuyor anliyorum, cunku takim taraftarindan baskanina, antrenorunden oyuncusuna bu mantikla isliyor belli ki.

    bu arada kendi yorumuma gelecek olursak, her ne kadar thiago, muller ve lewandowski'yi oldukca begensem de, bayern hala robben'siz kaldiginda kisirlasiyor. ayni sekilde ribery kalitesinde bir sol kanatlari da halen yok. douglas costa ve coman kotu oyuncular degiller, ama asla robben ve ribery seviyesinde de olmayacaklar. o yuzden bayern'in onumuzdeki seneler icin mutlaka en az bir tane robben/ribbery kalitesinde kanat oyuncusu bulmasi lazim ki bu o kadar kolay bir is degil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın