• 425
    25 mart 2017 cumartesi günü yapılacak genel kurulda ibra edilmemesi gereken galatasaray yönetimi.

    (bkz: #2128444) numaralı entry'de 8. madde "yönetim kurulu’nun mali ve yönetsel bakımdan aklanmasının ayrı ayrı görüşülerek karara bağlanması" olarak belirlenmiştir. bu yönetim mali ve yönetsel bakımdan ibra edilmemelidir. gerekçelerine gelecek olursak;

    mali gerekçe: riva ve florya'da kulübümüzün sahip olduğu arazileri bedelinin çok altında bir bedel ile emlak konut gayrimenkul yatırım ortaklığına teslim etmişlerdir. karşılığında 508 milyon tl'lik bir sözleşme alınmıştır. ve bu sözleşme denizbank ile anlaşılarak teminat gösterilip 342 milyon tl'lik yeni kredi alınmış, bu kredinin yaklaşık 300 milyon tl'lik kısmı ile aynı bankaya olan borç ödenmiş ve geri kalanı da kulüp içerisindeki çalışanların - sporcuların bekleyen alacakları ödenmiştir. yönetimin başkanı dursun aydın özbek'in "bu kulüp 1 tl bile olsa kâra geçecek" açıklaması geçen seneki mali genel kurul içindi, yapılamadı. şu andaki tabloda da kulübün 1 tl bile olsa kâr elde etmesi olası değildir. mali olarak verilen sözlerin yerine getirilmemesi bir tarafa, iki sezondur futbol branşı için harcanan 74 milyon euro ücretin karşılığı da başarı olarak yoktur ve yeni bir kredi olarak alınmıştır. yani riva - florya devrinden kulübün elinde kalan para, kendilerinin yarattığı borç yükünü ancak karşılamıştır. bu mali hareket başarı olarak kabul edilemeyeceği için ibra edilmemesi gerekmektedir mali olarak. ki daha transfer vb. durumlara (komisyonlara) hiç dokunmadım bile dikkat ederseniz.

    idari gerekçe: kulübün sportif yönetiminin yönetim içerisinde doğrudan seçilmemiş, eski başkanlardan alp yalman'ın tavsiyesi üzerine göreve getirilmiş levent nazifoğlu ve yine yönetimde seçilmemiş, başkanın kardeşi olan ve ilk geldiğinde sadece "florya'nın musluklarını değiştirecek" denilen mehmet özbek'e emanet edilmesi bu nedenlerden birisidir. bir diğeri uefa'dan cezanın gelmesine asıl etkenlerden olan mağazacılık a.ş.'nin kulüp bünyesine devrinden vazgeçerek 58 milyon euro'luk olası kârdan vazgeçilmesi ve uefa'dan ceza gelmesi de bu konuda etkilidir. kulübün elinde olan galatasaray yardım fonu (varmış böyle bir şey, bir genel kurul üyesinden öğrendim doğrudan) üzerinde biriken paranın "tamamının" tek bilek - tek yürek bilekliklerinin alımında kullanılması, beştepe'ye eurocup sonrası yapılan ziyarette yaşananlar (bir divan üyesinden öğrendim, anlatamam ama anlatsam içiniz acır, çoğu şeye bakışınız değişir) vb. daha uzar gider. herkesin bildikleri de var daha zaten, uzatmıyorum.

    her iki yönden de ibra edilmemeli bu yönetim çünkü idari olarak hiç bir şekilde galatasaray arması altına yakışmamaktalar, mali olarak da doğruları hiç yapamamaktalar.

    şahsi fikrimi soran olursa, ibra edilirler. geçen seneki genel kurulda ibra etmeyen 10 kişi vardı, riva - florya genel kurulunda hayır diyen 47 kişi vardı. sayı artıyor, olsun da 100 olsun ibra etmeyen. ama ibra edilip devam ederler. kendilerinden kurtulmak için son şansımız 25 mart 2017. bu tarihte biz kendilerinden kurtulamazsak 16 nisan 2017 sonrasında olacaklardan korkmam bir yana, esas endişelerimden birisi galatasaray haline gelir.

    edit: harcanan para tam tutar üzerinden euro olarak değiştirilmiştir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın