resim
Igor Tudor
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:46
Uyruk:Hırvatistan
  • 802
    doğru dürüst kimsenin hocayı astığı kestiği yok; büyük çoğunluk bu yönetimle bir bok olmayacağının farkında. yine de kendisini savunmak için de saçma argümanların arkasına sığınmamak lazım. nedir bunlar?

    1) 27 şubat 2017 galatasaray beşiktaş maçında beşiktaş'ın saçma sapan attığı gol de dahil tek bir pozisyonu yok. el cevap: yahu beşiktaş'ın pozisyona girmeye ihtiyacı yoktu ki bu maçta, zaten 1 puan adamlara güle oynaya yetiyordu. maça çıkmadan önce maç berabere bitse kabül mü desen evet diyecek bir beşiktaş arena'da pozisyona girmedi diye sevinmemiz gerekiyormuş; peki.

    2016-17 sezonunun ilk yarısındaki kadıköydeki el claşikeyi izlediyseniz o maçta da beşiktaş'ın tek bir pozisyona girmeden 1 puanı cukkaladığını görürsünüz. yani mutlak galibiyet alması gereken galatasaray'ın 82. dakikada podolski ile harcadığı pozisyon dışında net pozisyonu yok; ama biz bjk 0 pozisyona girdi diye pozitif olalım öyle mi?

    2) topa sahip olan taraf galatasaraydı. el cevap: bir zahmet istatistiklere bir bakın; http://www.soccerstand.com/...mac-istatistikleri;0
    yani topa sahip olma hemen hemen eşit. kaldı ki ilk yarıda bir ara topu fazlaca beşiktaş'a bırakarak adamlara bildiğin cesaret verdik. ayrıyeten topa sahip olmak iyi birşeydiyse bunun hasını yapan jor'u göndermeydik kardeş; adam safi topa sahip oluyordu.

    3) linnes'in ilk 18'e alınmaması konusunda hocaya laf edilmesi saçma, edenler ergendir. hee heeee ergeniz abicim; ilk 11e almazsın anlarım; hele de dünkü dizilişte hem yasin'in yerine direk başlayabilecek hem de 4lü savunmaya dönmek gerekirse hem sağ hem sol bek oynayabilecek adamı sen ilk 18'e almazsan; hele de bu adam son zamanların en formda ismiyse bir zahmet eleştiririm. tudor'dan beklentim forma adaletini sağlaması. değilse beşiktaş'a ilk kez kaybetmiyoruz, rize'den ilk kez galibiyet alamadan dönmüyoruz.

    4) ilk yarı stratejisi iyiydi. sana göre iyiydi bana göre değildi kardeşim. koca ilk yarıda takımın en önemli iki hücum silahı olan sneijder ve bruma tek bir atak organizsyonu içerisinde yer alamadı. öyle bir diziliş oldu ki yasin ve bruma üst üste binip birbirini marke etti resmen bir 10-15 dakika; sneijder'in ne oynadığını ise ben hiç anlamadım. yani sen öyle bir diziliş yaptın ki takımın en önemli 2 hücum silahından da hiç faydalanamadın; nesini beğeneyim allah aşkına ben?

    uzun lafın kısası; kısa süre önce takımımızın başına geçmiş hocamızın yapması gereken tek bir şey var; ilk geldiğinde de yazdım; o da bu takımı mutlak suretle lig 2.si yapmaktır. zira biz 27 şubat 2017 galatasaray beşiktaş maçını kazanmış olsak dahi şampiyon olabilecek ne oyuncu kalitesine ne de yönetim desteğine sahibiz. berbat bir fenerbahçe'ye geçilmeden başakşehir'i geçemeyecek ise bir zahmet sezon sonu yollar ayrılıp yeni sezona yeni bir hoca ile başlamak gerekir. kendisinin aman aman bir başarısı yok bizden önce; kısa vadede en azından yapılabilir bir hedefi başarmak zorunda; burası çemişgezekspor değil. beden hocası diye hakaret edilen jor'un geçen sene tek bir hedefi vardı ve gerçekleştirerek yeni sezonda takımın başında kaldı (gerçi özbek kardeşler yerine birini de bulamadı sanırım da neyse).

    özgüveni sıfırlanmış bir takımın başına geçip neredeyse idmana dahi çıkmadan juve deplasmanından takımına en üst seviyede etki ederek 1 puan alan hocayı da gördü bu taraftar. tudor'un ilk 2 maç itibariyle takımı pozitif anlamda etki ettiği tek durum takım savunmasının daha derli toplu görünmesi ve kafa topu alabilen chedjou'yu oynatması. bunun dışında hücum anlamında takımın geriye dahi gittiğini söyleyebilirim. hal böyleyken pollyannacılık oynamaya gerek yok. takım boktandıysa ve guardiola gelse sonuç değişmeyecektiyse jor'u niye gönderdik kardeşim? bir zahmet bu takımı 2. yapmak zorunda olan hocadır kendisi. başkası ne kadar ilk 2 maç ile umutlandıysa; ben de umutlanacak herhangi bir sebep bulamadım ve bulamayarak bunu dile getirmek de ne ergenliktir, ne sabırsızlıktır, ne de insafsızlıktır. sene içerisinde gelen hoca belli şeyleri başarmak maksadıyla gelmiştir. bu sezonu boşverdik hedefimiz yeni sezon deniyorsa o zaman da ilk ağızdan (artık her kimse) bu açıklanmalıdır. önümüzdeki hafta ligde antalyaspor maçı var; olası bir puan kaybı lig 2.liğinin kaybedilmesi anlamına gelir ki işte o zaman ciddi ciddi yeni sezon planlamasına şimdiden başlamak gerekir; orada da tudor mu değil minin kararını almak zorundayız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın