resim
Igor Tudor
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:46
Uyruk:Hırvatistan
  • 781
    açıkçası kendi kurduğu kadroyla oynatacağı oyunu merak ediyorum. 27 şubat 2017 galatasaray beşiktaş maçında takımı ilk yarıda derli toplu gördüm. yediğimiz saçma salak gol olmasa büyük ihtimal maç berabere bitecekti. uzay futbolu oynayan(!) beşiktaş'ın gol atmaya pek hevesi yoktu. gelgelelim, bizim de pozisyona girdiğimiz söylenemez.

    bunun haricinde, sanırım kendisi 3'lü defans oynatmak istiyor. ve hatta, 3 4 3 oynamak istiyor. ama elinizde sneijder varken bu pek mümkün değil. yani diziliş olarak. yoksa, selçuk ve de jong ile de olacak iş değil. neyse... sneijder'in sola alışkanlığı olduğunu biliyoruz, herhalde hoca da biliyordur. bu yüzden, sağ tarafımızda sayıca eksik kaldığımızı ve alan parselleyemediğimizi düşünmüş olacak ki, bruma'yı 3 5 2'nin öndeki ikilisinde yasin'e yakın olarak oynatmayı uygun görmüş. gerçi hücumsal olarak oyun planları pek tutmadı sanki, ilk yarı itibariyle. hem bruma hem de sneijder'den gerekli katkıyı alamadık. ama işin savunma kısmında bence iyi iş çıkardı. ben bu anlayışla kolay kolay gol yemeyeceğimizi düşünüyordum. hem rize maçında hem de beşiktaş maçında. muslera, bizimle geçirdiği sezonlar boyunca sanırım, duran toptan 4 gol yedi. ilk golü, yine saçma salak bir goldü. alex'in frikiği, hatırlarsınız. sonra bir tane daha yedi ama tam olarak hatırlayamıyorum. şimdi de üst üste iki maç yedi. bu gollerden sadece rize maçında özgür çek'ten yediği golde hatası var. bu arada, yapılan faullerin salaklığını da es geçmeyelim bu iki maçta.

    neyse...

    benim 27 şubat 2017 galatasaray beşiktaş maçı nezdinde anlayamadığım sağ kanatta neden yasin öztekin'i kullandığı. evet, ilk yarı itibariyle iyi oynadı. savunmada ondan isteneni yaptı. bir de gol pozisyonuna girdi. ama bence sistem tam da linnes'e uygun gibiydi.

    yani demek istediğim, işin savunma kısmında bir sıkıntı yok. bence güven bile veriyor. gelecek maçlarda hücum sorununu nasıl çözeceğini göreceğiz.

    bu arada işi gerçekten zor. takım oynatmak istediği oyuna pek müsait değil. anca bu kadar. kendisine gereken en elzem şey, tabanca gibi iki orta saha oyuncusu. bence tam vaktinde geldi. gelecek sezon için oynatacağı sistemi şimdiden belirlemeli ve sistemine uygun olmayan oyuncuların biletini kesmeli. bu yüzden bir şansı var. yoksa, bu dönemde gelmeninn kredi tüketmek gibi bir sıkıntısı olduğu doğru.

    ha, tam takımını kurup, sezona başlayacakken, bruma "ben gitmek istiyorum," diyebilir. görmediğimiz şey değil. fatih terim ile 2011/12 revizyon sezonunda arda turan'dan alışkınız. sonra ileri üçlüde yasin ve rodrigues'in ilk on bir yaptığı maçlara doyamayız.

    sezon zaten bitti. elimizde kalan tek hedef, şampiyonlar ligi katılım hakkı için ikincilik kovalamak. eğer bunu başarırsa, daha iyi transferle yeni sezona girebilir. ha başaramazsa, öyle ahım şahım transferler beklemek yersiz.

    sene sonunda isteyeceği transfer ve biletini keseceği adamları da çok merak ediyorum. mesela bana göre 4 transfer şart oğlu şart. nedir bunlar 2 orta saha, 1 stoper, 1 santrafor. neden 1 stoper, cürmümüz o kadarına yeter. serdar aziz ve ahmet çalık adlı futbolculara milyon avrolar döküldü. iki tane stoperin peşinde koşmaz bizim yönetim.

    bunlar ilk on bire ha. ve en çok ihtiyacımız olanlar.

    elden çıkarılması icap eden isimler de belli çoğumuza göre. kim bunlar? bana göre: semih kaya, aurilien chedjou, hakan balta, sabri sarıoğlu, luis cavanda, selçuk inan, nigel de jong, yasin öztekin. ve iyi bir teklif gelirse, lukas podolski. ama hoca eğer, üçlü defans oynayacaksa, gitmesi gereken savunma oyuncularından biri daha takımda tutulur.

    bakalım ne yapacak, bekleyip göreceğiz.

    işi çok zor be. harbiden.
App Store'dan indirin Google Play'den alın