• 27617
    en ufak bir daralma yoktur. çok basit bir örnekle, emlak konutla yapılan anlaşma, bir gayrimenkul geliştirme anlaşmasıdır. yani, bir ortak ile müteahhit arasındaki anlaşma emsali türündedir. yapılan karlılık ne zaman oluşur, faaliyete geçildikten sonra. inşaat biter, satış başlar. kasaya para girer, sonrasında bölüşürüz. biz bunu yaparken, faaliyet öncesinde bir avans istedik. bu alınan ilk para bu tarzda bir meblağdır. 300 dediler, 500 dediler, hayır. bu işin karlılığı, bu riva ve florya hesabının görülmesi şu surette olur; emlak konut inşaatları yapar, bitirir, o vakitten sonra oluşan meblağ üzerinden bölüşüm yapılacaktır. proje çalışması da bitmiş, yakın zamanda ihale de gerçekleşecektir. dikkat edilecek şey, üç faz ile para alacağımızdır. birincisi, yani geçtiğimiz günlerde temin edilen paradır. (avans niteliğinde bahsedilen para) ikinci konu, ihaleye çıkıldıktan sonra alan kişi tarafından gelecek meblağ. oradan da galatasaray ciddi bir rakam edinecektir. üçüncü de, iş bittikten sonra, ihale gerçekleşip, inşaat tamamlandıktan sonra gelecektir. hiç kimse şunun endişesine kapılmasın; biz arsaları sattık, parayı aldık, hayır değil. illa ki bu durum buraya çekiliyor. gidip iyi inceleyin, genel kurul tutanakları, takipleri dinlenebilir, oralarda hep vardır. galatasaray ile ilgili görünen kişiler, yetkililer bu konuya vakıflardır. detaylı açıklamaları oralara yaptık.

    mali yapımız itibari ile 2023 yılına dek temlikliyiz. 330 milyon küsür euro ile bunun bir kısmını kapattık. kayserispor maçı hasılatı böylece kasaya girmiş oldu, uzun bir vakit sonra.

    süreklilik esastır. gs spor kulübü başkanı isem, daha önceki borçlardan şikayet etme hakkım yok. tek şikayetim; başkanların, yönetimlerin, galatasaray'ın bu zor günleri için yanımızda olmaları, karşımızda olmaları değildir. %75 oyla kabul edildi bu proje. hep beraber el ele verelim, bu sıkıntıdan kurtulalım. bizlere yakışacak olan budur. rakamları böyle abartmak yerine ya genel kurula gelin dinleyin, ya da bana telefon açın, ya da sorun. en sonunda mahcup olmayalım birbirimize.

    uefa'nın şartları içerisinde avrupa kupalarından men cezası aldık. tr kupasını almak ile bunu asgari seviyeye çektik. ikinci şart ise, bu cezaya muhattap olduğumuz dönemler itibari ile, gs futbolcularına ödenen maaşlar, yaklaşık 95 milyon euro'yu azaltıp, 65 milyon euro bandını aşmayacak seviyeye çekmekti. bu iki hususa bağlı olarak turnuvadan men cezası almıştık. iki seneden beridir bu limiti ayarlamaya çalışıyoruz. şu anda 65 milyon euro sözünü tuttuk. (bütçe şu an 61 milyon) 4 milyon euro'luk bir futbolcu maaşı transferi yapabiliriz.

    görev bilinciyle hareket ediyoruz. elbette gs spor kulübü olarak en büyük vaziyetim, taraftarı tatmin edebilmektir. bundan kimsenin bir şüphesi olmasın. uykularım kaçıyor, onları daha fazla nasıl mutlu edebilirim diyerek. orada da bir endişe asla olmasın. galatasaray-beşiktaş maçını da iyi bir oyunla kazanıp, şampiyonluğa tam konsantre olacağız.

    bugünkü yüksek maaşlar ile bu çarkı döndürmek mümkün değil. önümüzdeki sene yasağımız kalkmasına rağmen, başka bir husus; galatasaray'ın uefa nezdindeki bu kriterden kurtulmuş olması, ikinci bir tehlike arz edecektir. yapılan florya-riva operasyonları içerisinde artık temlikleri kısmen boşalmış, bir müddet sonra tamamını boşaltmış olacağız. kredibilitemiz yükselecek, tehlike arz eden durumdan kurtulmuş olacağız. bunun için gs başkanı olarak şöyle düşünüyorum: önceki dönemlerde olduğu gibi 1.5 milyar tl'lik borç stoğuna dayanmamak için, yalnızca kendi dönemindeki borçlanmalardan dolayı mali bağımsızlığı ilan edecek mali kriterleri hazırladık. elimizden geleni yaptık. 43 senelik ticaret hayatım boyunca maksimum performansı gösterdim, bütün tecrübemi buraya yansıtmak istiyorum.

    yetkim olmasına rağmen her konuyu divan kuruluna getirdim. divan kurulu da bunu oylayıp tekrar geri bana kullanma yetkisi verdi. şeffaflığımız yüksektir.

    ve florya-riva projesi son kurşundur. bundan sonra ya varsındır, ya yoksundur.

    dursun aydın özbek**

    beyler canlı yayını dinledim, imla hataları olabilir, eş zamanlı. kusuruma bakmayın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın