resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:54
Uyruk:Türkiye
  • 8630
    geçmişte yaşadıklarından ders almadığı sürece, ciddi taraftar desteği olan kulüplerde uzun vadede başarılı olması çok zor.

    çünkü, kendisi yöneticilerin hoşuna gidecek şekilde çalışıyor. yani fazla beklentisi yok, transfer diye tutturmaz, takımda kaliteyi düşürmek pahasına kulüp para kazansın diye kaliteli oyuncu satar, daha önce çalıştığı oyuncuları ucuza alır ve sadece tabelaya bakarsak başarısız sayılmaz, olsa bile tamamını kendisi üstlenir.

    ama, kendisi taraftarın (özellikle yüksek sayıya, ağır baskıya sahip sürekli daha fazlasını bekleyen) hoşuna gidecek şekilde çalışmıyor. eğer bir takımda yaz transfer dönemi görüyorsa, bilin ki kadro kalitesi bir önceki sezondan mutlaka daha kötü oluyor. kalite düşünce doğal olarak oyun kalitesi de düşüyor. gönderilen oyuncuların yerini de eski takım oyuncularıyla doldurup, zamanla taraftar ile inatlaşır hale gelince işler sarpa sarıyor.

    açıkcası, bu ikisinin ortasında, kararında bir hoca olursa hala önemli işler başarabilecek potansiyeli var. yoksa, bursaspor, konyaspor, trabzonspor taraftar desteği ve baskısı fazla takımlarda değil de sadece olursa akhisar, başakşehir, karabük gibi takımlarda taraftarı desteği ve baskısı az olan takımlarda uzun vadeli ve başarılı kariyeri olabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın