• 124
    2016-2017 sezonu galatasaray futbol takımı için, merkezde 2 oyuncuyla oluşturulan bölgedir. kanatları ve 10 numara pozisyonunu kenarda tutuyorum.

    bu ikilinin biri 6, diğeri 8 numara olacak şekilde konumlanıyor.
    6 numara; ön libero diye tabir ettiğimiz defansif ağırlıklı bir rol iken,
    8 numara; takımın savunma ve hücum arasındaki bağlantısını kuran, ofansif anlamda inisiyatif alması gereken kişi olarak tanımlanabilir.

    galatasaray'ın mevcut kadrosunda her iki mevki için 2'şer zorlarsak 3'er aday bulunuyor. bunlar;
    6 numara için; de jong, tolga ve zorlarsan birhan
    8 numara için; selçuk, josue ve zorlarsan sneijder,

    bu ikiliyi oluştururken aynı gruptan 2 oyuncu belirlemek işimizi zorlaştırır. iki tane 6 numara üretken olmamıza, iki tane 8 numara ayakta kalmamıza engel oluyor. yani bu ikiliyi kurarken bu gruptaki oyunculardan birer tane seçmemiz gerekiyor. 9 farklı kombinasyon olabilir;

    de jong-selçuk
    de jong-josue
    de jong-sneijder
    tolga-selçuk
    tolga-josue
    tolga-sneijder
    birhan-selçuk
    birhan-josue
    birhan-sneijder

    birhan'ın 6, sneijder'in 8 numarada olduğu kombinasyonlar çok gerçekçi değil. belki risk almamız gereken anlarda sneijder'i 8'e çekip çift forvet ve çift kanatlı bir yapıya dönülebilir. o ayrı ama başlangıç planı olarak birhan(6) ve sneijder(8) olduğu ikilileri eliyorum. geriye kalan 4 seçenek şu şekilde;

    de jong-selçuk
    de jong-josue
    tolga-selçuk
    tolga-josue

    6 numaralar için kıyaslama yapalım; de jong agresif bir oyuncu olmasına rağmen istenilen seviyede hareketli biri değil. aynı zamanda boyu o bölgedeki biri için biraz kısa kalıyor. hava toplarına çıkmadaki cesareti iyi ama yan toplarda rakibin kalabalık geldiği anlarda bu cesareti pek bir işe yaramıyor. tolga ise uzun bacakları ile örümcek edasında top kapma özelliği var. ayrıca çok hareketli ve oynadığı hemen hemen her maçta takımın en çok koşan oyuncusu oluyor. yaklaşık 3 aylık aradan sonra çıktığı ilk maç olan 12 şubat 2017 galatasaray kayserispor maçında da takımın en çok koşan oyuncusu olmuş. formayı giyme durumu varsa her türlü de jong'a tercih edilebilir.

    8 numaralar için herhangi bir kıyasa gerek duymuyorum. josue sağlamsa o oynar o da yoksa sneijder'i orada kullanıp başka bir yapıya bürünürüm de selçuk'a dönüp bakmam. selçuk'un yokluğu arandı eleştirilerinin sebebi de yukarda belirttiğim 2 tane 6 numara ile oynamış olmamız. josue oynasaydı kimse aramazdı selçuk'u.

    velhasıl mevcut kadro için en ideal ikilinin tolga-josue ikilisini olduğu nedenleriyle birlikte açıklamış olduk. bence konu kilit.
App Store'dan indirin Google Play'den alın